StoryEditorOCM
NogometPONOS NERETVANCA

Ante Mihaljević ‘Šukan‘, klupski rekorder po broju odigranih utakmica: ‘Samo što mi na osobnoj ne piše adresa stadiona!‘

Piše Tonči Vlašić
27. rujna 2022. - 18:57

Prva je bila 2006. godine. Čim sam napunio 16, stekao pravo nastupa, zaigrao sam za prvu momčad – kaže Ante Mihaljević – od milja Šukan. Uoči utakmice s Hajdukom dobio je posebnu nagradu svog Neretvanca, a kako i ne bi kad je 400 puta u prvenstvu branio njegove boje.

Ante je igrač koji je obilježio posljednjih 15-ak godina kluba, simbol je Neretvanca i Opuzena, čovjek koji ‘plavi‘ dres voli više od sebe. Ante je klupski rekorder – istaknuli su u kancelariji kluba slavljenika, 90-godišnjaka.

- Što pamtim u ovih 15 godina? Sve, baš sve, i pobjede, i poraze, i putovanja, i utakmice na Podvornici... Naravno, najveći uspjeh, prvo mjesto u Trećoj ligi, nastupe u Kupu.

image

Neretvanac u retro dresovima, koje im je poklonio Hajduk za 90. rođendan (Ante Mihaljević, prvi s lijeva, u gornjem redu)

Tonči Vlašić/

Ističe Ante kako je računajući i te kup utakmice, a gdje su prijateljske, upisao više od 500 nastupa za Neretvanac.

- A gdje su utakmice za mlađe uzraste – širi ruke 32-godišnji Mihaljević. Pokazuje prema klupskoj svlačionici.

- U njoj sam od svoje osme godine života. Tad sam došao u klub. Od tad se skidam u njoj, trening, utakmice. Na istom mjestu 24 pune godine. Samo što mi na osobnoj ne piše adresa stadiona – smije se Ante.

- Sve sam pozicije igrao, samo nisam branio. Da, samo to nisam.

image

Dopredsjednik Neretvanca Mirko Stojić je uručio poklon Anti Mihaljeviću, klupskom rekorderu

Tonči Vlašić/

Pljesak se prolomio Podvornicom nakon što je Ante preuzeo nagradu iz ruku Mirka Stojić, dopredsjednika ‘Plave makinje‘. Da, nek se zna, karijeru nije zaključio. Čeka ga u nedjelju neretvanski El Clasico, stiže Neretva. Čeka ga 401. prvenstveni nastup...

26. travanj 2024 13:50