StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI NOGOMETNI SAVEZ

29-godišnji Ivo Jerković preuzeo kormilo, Blaž Pezo: ‘Napominjem to zbog svih onih koji su bili prije mene, a koji će doći nakon mene!‘

Piše Tonči Vlašić
2. rujna 2024. - 17:26
Luko Subašić iz Nogometne akademije Konavle, Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, te Blaž Pezo, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog na otvaranju terena s umjetnom travom u Čilipima  Tonci Plazibat/Cropix

Jednoglasno je usvojeno izvješće o radu, te financijsko izvješće za 2023. godinu, a nakon toga je došlo do promjene u vrhu Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog. 

Blaž Pezo i Ivo Jerković, predsjednik odnosno dopredsjednik u ovom mandatu, koji ističe iduće, 2025. godine, zamijenili su uloge. Pezo je to najavio na zadnjem sastanku Izvršnog odbora ŽNS Dubrovačko-neretvanskog. 

- Bio sam počašćen kad sam 2017. predložen, te izabran za predsjednika. Potom 2021. godine dobio povjerenje za novi četverogodišnji mandat. Cijeli sam život u nogometu, i bit ću i dalje. Međutim, druge obveze me sprječavaju biti sto posto unutra. Želio bih naglasiti kako je uloga predsjednika županijskog saveza uvijek bila volonterska dužnost, napominjem to radi svih onih koji su bili i bit će na toj dužnosti. Kao predsjednik tražite pomoć za druge. Tako je to i u klubovima kad je riječ o ljudima koji ih vode – istaknuo je Pezo. 

- Veliko hvala Ili Topuzoviću, članu Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na pomoći sve ovo vrijeme od kad sam preuzeo županijski savez. Naš županijski savez je često bio oporba. Kritizirali smo rad naše krovne organizacije, nismo bili zadovoljni odnosom, ali smo s vremenom uspjeli to promijeniti na bolje. To je rezultat rada našeg saveza proteklih sedam godina, svih ljudi u njemu. Zato hvala svima. Što smo to uspjeli? Danas imamo igrališta s umjetnom travom u Pločama, Čilipima, Župi dubrovačkoj, Dubrovniku, Orebiću... Zatim, naš županijski savez je osigurao sponzora za opremu te je svaki klub dobio garnituru dresova, lopte, a opremili smo i suce. Vjerujem kako su se klubovi mogli osloniti na nas u proteklom razdoblju. Volio bih da moji nasljednici budu još uspješniji. Kažem, čast mi je bila raditi, a radili smo svi skupa iz čiste ljubavi. Ne mogu ja pobjeći od sebe, volim nogomet, u njemu sam cijeli život, i bit ću u njemu i dalje – istaknuo je dosadašnji predsjednik, a koji će do kraja ovog mandata biti u ulozi dopredsjednika.

- Gospodin Jerković je puno toga napravio do sad, svi ga dobro poznate, a on je dobro upoznat sa svime. Mlad je, ima nove ideje, silnu energiju, te priželjkujem kako će s njim na čelu biti još bolje – poželio je Pezo.

image

Ivo Jerković predaje Neretvancu pokal pobjednika Županijskog kupa u sezoni 2023./24.

Tonči Vlašić/

Umjesto Kuzme Tomašića, koji je nakon uhićenja u akciji USKOK-a zbog sumnje u izvlačenje EU sredstava za projekt Muzeja zlata i srebra u Smokvici podnio ostavke na sve svoje dužnosti (načelnik Općine Smokvica, predsjednik Nogometnog kluba Jadran Smokvica, itd.), tako i na mjesto u Izvršnom odboru županijskog nogometnog saveza, izabran je Frano Jeričević iz Nogometnog kluba Žrnovo.

- Samim činom ostavke ne priznajem krivnju za djela koja mi se istražnim radnjama, koje traju od početka 2021.godine, pokušavaju staviti na teret. Sad mi dopustite da budem malo sebičan, da se povučem iz svih bitka i koncentriram se na “bitku života”, bitku koja će biti dugotrajna i skupa, ali vjerujem da će na kraju rezultirati time da ću oprati ljagu s imena svoje obitelji i sebe - napisao je Tomašić podnoseći ostavke na sve dužnosti. 

Nakon što su sve odluke na redovnoj godišnjoj Skupštini Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog, koja je održana u hotelu Adria u Dubrovniku, donesene jednoglasno, održan je Plenum klubova na kojem je ždrijebom određen raspored prvenstva Prve i Druge županijske lige u sezoni 2024./25. 

06. rujan 2024 12:56