StoryEditorOCM
KošarkaGREGG POPOVICH U RESTORANU POSAT

Legendarni trener navratio do Dubrovnika - baka mu je s Korčule, a on je peterostruki NBA prvak, olimpijski pobjednik iz Tokija, trener s najviše NBA pobjeda!

Piše Tonči Vlašić
18. svibnja 2022. - 22:04

Ima tome dosta, gotovo dva desetljeća - Stradunom je prošetao legendarni NBA igrač i trener hrvatskog podrijetla, Rudy Tomljanović, koji je kao igrač bio peterostruki All Star, a kao trener odveo Houston Rockets do dva naslova prvaka...

Sad je navratio još jedan legendarni NBA trener, 73-godišnji Gegg Popovich, peterostruki NBA prvak, trener s rekordnim brojem NBA pobjeda, trener koji je četiri puta bio All Star trener, trener koji je tri sezone ponio naslov najboljeg NBA trenera, koji je kao izbornik odveo reprezentaciju SAD-a prošlo ljeto u Tokiju do olimpijskog zlata...

Šibenčanin Neven Spahija je surađivao puno s Greggom. Jednom je prilikom otkrio kako Pop, to mu je nadimak, želi doći u Hrvatsku, kako je u razgovoru s njim doznao da mu je baka s Korčule, a djed iz Crne Gore.

Prije dvije godine došao je u Dubrovnik legendarni NBA košarkaš Magic, bio je i prošlo ljeto kad je prošetao Stradunom najveći od najvećih, Michael Jordan, sad je navratio i Popovich, koji se za uspomenu nakon večere slikao s osobljem Restorana Posat.

08. svibanj 2024 11:26