StoryEditorOCM
KošarkaFINALE DRŽAVNOG

Trešnjevci 2009. čestitke i zlato, djevojčice Raguse doprvakinje Hrvatske, dubrovački klub nastavio niz!

Piše Tonči Vlašić
1. svibnja 2022. - 19:05
Pretkadetkinje (U15) Ženskog košarkaškog kluba Ragusa s trenericama Almom Majstorović i Cvetanom MatićTonči Vlašić

FINALE PH

Ragusa – Trešnjevka 2009. 65:102

ZAGREB Dom sportova. Suci: Hrvoje Jurković i Luka Lucin. Opunomoćenik: Stojan Trivić.

RAGUSA: Jeić (1), Lončar (35), Tokić (4), Prkoča (2), Majstorović (13), Milat (6), Kisić, Stojanović, Vodopić, Stabile (2), Marković, Džakula. 

TREŠNJEVKA 2009: Islamović, Lončar (15), Arnautović (20), Aljinović (20), Bilić (21), Ivić (2), Peić, Škribanek (8), Žabčić, Poljičak, Novak (11), Vukić (5).

Četvrtine: 13:35, 14:27, 13:18, 23:22

U utakmici za treće mjesto Akademija Žana Lelas dobila je Zagreb s 56:50

Djevojčice Raguse su doprvakinje Hrvatske u uzrastu do 15 godina. Nema druge nego čestitati na kraju Trešnjevci 2009. na naslovu. Bila je bolja od dubrovačke ekipe na polufinalnom turniru u Dubrovniku, te sad baš bolja u finalu državnog prvenstva, koji je odigran u Zagrebu.

U Dubrovniku je Ragusa vodila glavnu riječ u prvom poluvremenu, pala je tek u nastavku. Sad je Trešnjevka 2009. bila odlična već u prvoj četvrtini, stekla nakon prvih deset minuta veliku prednost, povećala je u drugoj četvrtini. Baš sve joj je polazilo od ruke, s druge strane Ragusu gotovo ništa.

image

Ragusa - Trešnjevka 2009.

Tonči Vlašić

Ragusa je otišla na završni turnir s ciljem uloviti medalju. U polufinalu je čekala Akademija 'Žana Lelas', koja je bila najbolja na drugom polufinalnom turniru. Uspjela je izboriti pobjedu, imala je pod kontrolom utakmicu, te već tim uspjehom osigurala medalju, pobjedničko postolje. Ostvarila cilj.

U finalu je bolja bila Trešnjevka 2009.

Ragusa je osvajanjem srebra nastavila niz uspjeha. Rezultat je to rada Alme Majstorović i Cvetane Matić. Zavrnule su njih dvije rukave unatrag nekoliko godina, nakon dvije godine dočekale prve pobjede, potom su u Gospino polje stizale medalja za medaljom, gotovo da nema sezone u kojoj najmanje jedna mlađe uzrasna kategorija dubrovačkog kluba nije na pobjedničkom postolju državnog prvenstva!

RAGUSA DOPRVAK HRVATSKE

Srebro su pod vodstvom trenerice Alme Majstorović osvojile Lući Jeić, Martina Lončar, Iva Tokić, Greta Prkoča, Una Majstorović, Andrea Milat, Ani Kisić, Bruna Stojanović, Lea Vodopić, Dolores Stabile, Leona Marković i Ana Džakula. 

26. travanj 2024 04:25