StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA / EUROCUP |

TOMIĆ S JOVENTUTOM DOBIO ZAOSTATAK, TE OSVOJIO SKUPINU ‘A‘ EUROCUPA Radović sudio u Munchenu ogled Bayerna i Barcelone

Piše Tonči Vlašić
30. prosinca 2020. - 22:50
Ante Tomić je s Joventutom osvojio skupinu 'A' Eurocupa dobivši osam od ukupno deset utakmica. Osmu pobjedu ostvario je u zaostaloj utakmici 7. kola, ujedno posljednjoj utakmici kompletnog prvog dijela natjecanja, nadigravši s 90:75 kod kuće francuski JL Bourg en Bresse, kojem je za isto, prvo mjesto u skupini, trebala pobjeda sa sedam i više razlike budući je u 2. kolu izgubio kod kuće od sastava iz Badalone s 84:77.

Obje momčadi su još prije zaostale utakmice osigurale nastavak natjecanja, plasman u TOP 16, međutim, plasman u skupini 'A' odlučivao je tko će igrati u kojoj skupini drugog kruga, koji počinje 13. siječnja. Joventut je osvajanjem prvog mjesta u skupini 'A' prvog kruga ušao u skupinu 'E' drugog kruga u kojoj će se za četvrtfinale boriti protiv dva francuska kluba, AS Monaco i Nanterre 92 (Monaco je bio treći u skupini 'C' prvog kruga, a Nanterre 92 četvrti u skupini 'D'), te španjolske Unicaje (druga u skupini 'B' prvog kruga).

Tomić je protiv francuskog sastava u zaostaloj utakmici 7. kola igrao 24 minute. Vrlo dobar u obrani, a u napadu 6 koševa, pogodio je 3 od 5 šuteva iz igre. Imao je 6 skokova, 5 asistencija, te jednu ukradenu loptu.

Na parketu je u srijedu, 30. prosinca, bio još jedan Dubrovčanin. Sreten Radović je sudio ogled 17. kola Eurolige u Munchenu u kojem je domaći Bayern s 90:77 svladao Barcelonu.

image
Sreten Radović, međunarodni sudac iz Dubrovnika foto: Tonči Vlašić
15. travanj 2024 14:15