StoryEditorOCM
KošarkaJOŠ MALO, JOŠ MALO...

Sve je spremno za treću utakmicu finala u Gospinom polju, hoće li nakon nje Ragusa treći put za redom podići pokal prvaka?

Piše Tonči Vlašić
8. svibnja 2023. - 20:47
Košarkašice Raguse slave pobjedu protiv Trešnjevke 2009. u finalu Kupa Ružica Meglaj Rimac i osvajanje trofejaDuško Marušić/Cropix

Bile su baš odlične u Zagrebu, očito su dobro snimile kako igra Trešnjevka 2009., gdje je suparnik najjači. Kapetanica Carmen Miloglav je povukla u napadu, te Lea Hajdin, Iva Todorić, ma sve su doprinijela da su 2:0 u finalu osigurale dosta prije kraja druge utakmice u domu suparnika, te da već nakon nje imaju prvu meč loptu, i to kod kuće.

Ragusa je na korak do obrane naslova, te treće krune prvaka za redom. Medveščak je dobila sa čistih 3:0 za povijesni prvi naslov prvaka u svom prvom finalu prvenstva u povijesti, prošle sezone majstorski su odigrale majstoricu finala u domu Plamen Požege, a sad... hoće li i drugu duplu krunu, prvu su osvojile u sezoni 2020./21., osigurati sa čistih 3:0?

- Spremne smo za treću utakmicu finala! – kratko i jasno od Cvetane Matić, trenerice Raguse, i to uoči treninga u ponedjeljak navečer.

Ne zaboravlja Ragusa kako je prošle sezone imala 2:0 protiv Plamen Požege, kako je drugu meč loptu imala kod kuće, ali kako je izgubila tu četvrtu utakmicu finala u Gospinom polju, kad je sve bilo spremno za festu, proslavu naslova.

- Sad razmišljamo samo kako odigrati dobro treću utakmice finala, kako ponoviti igru iz prve dvije utakmice finalne serije – dodaje Matić.

Šesti put ove sezone igrat će Ragusa protiv Trešnjevke 2009., u prve tri utakmice, 1:1 u ligaškom dijelu, zatim pobjeda u finalu Kupa, odlučivala je jedna lopta, u svakoj od te tri prve utakmice su trice na kraju odlučivale (tricom je Trešnjevka 2009. u Gospinom polju izborila produžetak, tricom je Ragusa slavila s košem razlike, u Zagrebu je Ragusa promašila tricu za produžetak, u finalu Kupa u Puli Trešnjevka 2009. je šutirala tricu za pobjedu, ali nije pogodila). U prvoj utakmice finala Ragusa je u trećoj četvrtini bila sjajna, 20:5, te je ostvarila uvjerljivu pobjedu. U Zagrebu je u trećoj četvrtini slomila otpor zagrebačke ekipe, te je opet bila uvjerljiva.

Ragusa – Trešnjevka 2009. 4:1. Peta pobjeda je potrebna da sve u Gospinom polju bude za pet!

Treća utakmica finala doigravanja na tri pobjede između Raguse i Trešnjevke 2009. igra se u utorak, 9. svibnja, u Gospinom polju s početkom u 18 sati. Sportska televizija izravno prenosi ogled.

Ragusa priželjkuje podršku s tribina!

27. travanj 2024 07:18