StoryEditorOCM
KošarkaPRIJELAZNI ROK

Stigla potvrda: ‘Mali‘ Prka promijenio dres, ali ostaje u najjačoj ligi starog kontinenta. Igrat će za branitelja europskog trofeja!

Piše Tonči Vlašić
4. kolovoza 2023. - 16:08

Roko Prkačin ostaje u Španjolskoj, u najjačoj europskoj ligi. Gran Canaria je objavila: Prkačin je naš!

Prošle sezone je prvi put igrao vanka, napustio Cibonu, i to je potpisao za Gironu, debitanta u najvećem rangu. Legendarni trener Aíto García Reneses ga je gurnuo u vatru, učio je uz velikog Marca Gasola, NBA legendu, koja je ujedno vlasnik kluba, ali kad je trenerski velikan. 76-godišnjak, napustio klub iz okolice Barcelone, otišao je i Prkačin.

Sad se zna gdje.

Prošle sezone mali Prka, 20-godišnjak, 206 centimetara visok, sin Nikše Prkačina, jednog od najboljih košarkaša svih vremena poniklih u Gospinom polju, kasnije kapetana hrvatske reprezentacije, bio u konkurenciji za najboljeg mladog igrača španjolske lige budući je postao, ističe se, važan dio katalonske momčadi, te je sezonu 2022./23. zaključio s prosjekom od 6,5 koševa i 3,7 skokova...

Slovenac Jaka Lakovič je trener Gran Canarie, koja je prošle sezone osvojila EuroCup, u prvenstvu bila sedma, a u španjolskom Kupu Kralja igrala četvrtfinale. 

Roko je s Gran Canariom potpisao jednogodišnji ugovor, do ljeta 2024. godine.

04. svibanj 2024 07:52