StoryEditorOCM
KošarkaRADOST LOPTANJA POD OBRUČIMA

Shannon Shorter i Boris Tišma zatrpali koš Dubrovnika iz daljine, te nisu dozvolili iznenađenje u Gospinom polju

Piše Tonči Vlašić
29. ožujka 2024. - 18:45
FAVBET Premijer liga, 27. kolo, Dubrovnik: Dubrovnik - Split (Lewis Markel Sullivan, Tomislav Cvitković i Tonko Vuko)Tonči Vlašić/

Dubrovnik – Split 65:80

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 500. Suci: Marko Mustapić, Bojan Kruljac i Darko Juraga (svi iz Zagreba). Opunomoćenik: Samir Bajramović (Dubrovnik).

DUBROVNIK: J. Vujičić, Klarić, Bačić, Dubelj (19), Guštin (6), F. Kalajžić (2), Vodopija (2), F. Vujičić (5), Levi (8), Gizdavčić (11), Cvitković (12). Trener: Ivan Perinčić, pomoćnik: Željko Vreća.

SPLIT: Funderburk, Perković (8), Shorter (14), Sullivan (12), M. Kalajžić (4), Tišma (18), Runjić (7), Kučić (5), Vuko (10), Perkušić, Ljubičić (2). Trener: Slaven Rimac, pomoćnik: Ante Marović.

Četvrtine: 23:20, 17:21, 17:26, 8:13

Split je dominirao u nastavku, u trećoj četvrtini je pobjegao domaćinu, te je i treći put ove sezone bio uspješniji od Dubrovnika, a drugi put u Gospinom polju...

Shannon Shorter 4/4 za tricu, a Boris Tišma 6/8. Dubrovnik prije svega za njih dvojicu nije imao rješenja u obrani, a njegov prvi strijelac Filip Vujičić ovaj put nije bio raspoložen. Split je pogodio 14 od 27 šuteva za tricu. Rijetke su utakmice kad jedna momčad ima šut bolji od 50 posto za tricu. Uz to izgubio je domaćin i zračnu bitku, ‘žuti‘ su imali 42, sa Dubrovnik samo 23 skoka. 

Ipak, u prvom poluvremenu Dubrovnik je ostavio bolji dojam. Vodio i sa 6 razlike (17:11), u drugoj četvrtini imao dva puta i plus pet (36:31 i 40:35). U zadnjoj minuti druge četvrtine prvo je Tonko Vuko pogodio tricu, a sekundu prije kraja i Shorter, te je Split imao prednost na odmoru, a nakon toga nastavio u tom stilu, te vrlo brzo imao najveću prednost, 16 koševa prednosti (63:47).

- Poslije smo ušli agresivnije, uspjeli obraniti neke situacije, te naša zaslužena pobjeda. Čestitam Dubrovniku, koji su se dobro postavili, te većim dijelom utakmice bili dostojan suparnik. Ali, kvaliteta je na našoj strani. Znali smo to iskoristiti - istaknuo je Slaven Rimac, trener Splita. 

- Split je preiskusna i prekvalitetna ekipa. Prvo poluvrijeme smo dobro parirali, držali se svih dogovora, a Split je u tom prvom poluvremenu pogodio 9 od 16 šuteva za tricu. Bili smo predaleko od igrača, nismo iskontrolirali obrambeni skok u drugom poluvremenu. Presudila je njihova kvaliteta i širina momčadi. Čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi - naglasio je Ivan Perinčić, trener Dubrovnika. 

image

FAVBET Premijer liga, 27. kolo, Dubrovnik: Dubrovnik - Split (Petar Dubelj i James Funderburk)

Tonči Vlašić/
image

FAVBET Premijer liga, 27. kolo, Dubrovnik: Dubrovnik - Split

Tonči Vlašić/
image

FAVBET Premijer liga, 27. kolo, Dubrovnik: Dubrovnik - Split (Petar Dubelj i ekipa nisu uspjeli iznenaditi Splita)

Tonči Vlašić/

USKORO SLIKOVNICA UTAKMICE DUBROVNIK - SPLIT

22. svibanj 2024 22:44