StoryEditorOCM
KošarkaEUROCUP

Sedma pobjeda Joventuta ovaj mjesec, Ante Tomić ima sve manje problema, a zbog čega ih sve više imaju suparnici

Piše Tonči Vlašić
26. prosinca 2023. - 22:59

Ante Tomić je s Joventutom dobio kod kuće Umana Reyer Veneziu u 13. kolu EuroCupa 89:81, ostvario petu pobjedu u nizu, a osmu ukupno, te je zadržao četvrtu poziciju u skupini ‘A’. Paris Basketball je prvi s 11/1, Hapoel Tel Aviv drugi s 9/2, treći London Lions s 9/3, Joventut ima 8/5, peti je Bešiktas sa 7/5, ...

Nakon 18. kola dva najbolja sastava skupine će izravno u četvrtfinale, dok će plasirani od trećeg do šestog mjesta razigravati za plasman među osam najboljih protiv sastava koji su u drugoj, skupini ‘B’, zauzeli treće, četvrto, peto i šesto mjesto, i to će treći iz skupine ‘A’ igrati protiv šestog iz skupine ‘B’, četvrti iz skupine ‘A’ protiv petog iz skupine ‘B’, itd.

36-godišnji Dubrovčanin je protiv Umana Reyer Venezie za 19 minuta ubacio 10 koševa, imao 3 skoka, 3 asistencije i 3 ukradene lopte. Pogodio je 5 od 6 šuteva za dva. Tomić je neko vrijeme, na početku sezone, bio izvan sastava zbog ozljede, i nije bio jedini na kojeg se nije moglo računati.

- Nisam očekivao kako će oporavak biti težak, i dalje imam problema, ali to je normalno. Sretan sam jer je najvažnije da momčad igra dobro, a ja mogu pridonijeti tome - rekao je Tomić za španjolske medije.

Joventut je ovaj mjesec dobio, računajući i domaće prvenstvo, sedam od osam utakmica. Poražen je samo u prvenstvu od Real Madrida. Do kraja godine čeka ga još gostovanje 29. prosinca kod Manrese u 16. kolu prvenstva. Izuzetno važna utakmica za Tomića i ekipu. Manresa, koja također ima omjer pobjeda i poraza 8/7, izravan je suparnik u borbi za mjesto među osam najboljih na kraju prvog dijela prvenstva, a što donosi nastup na završnom turniru španjolskog Kupa kralja.

30. travanj 2024 17:24