StoryEditorOCM
KošarkaNOVA SEZONA EUROCUPA

Roko Prkačin brani naslov, Ante Tomić ga napada, nisu obojica slavila u 1. kolu

Piše Tonči Vlašić
4. listopada 2023. - 22:54

Ante Tomić je s Joventutom doživio poraz na startu nove sezone u EuroCupu, i to domaći. Bešiktaš je sa 63:62 bio uspješniji u Olimpijskoj dvorani u Badaloni. Joventut je prošle sezone igrao u polufinalu, izgubio u njemu od domaćina završnice, Gran Canarie, a ove sezone želi više...

Dvije su skupine EuroCupa s po deset sastava. Prvo u skupini svatko sa svakim doma i vanka. Ukupno 18 utakmica. Prva dva mjesta vode izravno u četvrtfinale, plasirani od trećeg do šestog mjesta razigravaju za mjesto među osam najboljih.

Uoči utakmice s Bešiktašem trener Joventuta Carles Duran je istaknuo: Pokušat ćemo biti među dva najbolja u skupini, međutim, skupina je moćna. Izuzetno je važno pobjeđivati kod kuće.

Tomić je po valorizaciji bio prvo ime Joventuta protiv Bešiktaša, prvi skakač i prvi asistent svoje momčadi. Ali, teško će biti zadovoljan napadačkim učinkom – pogodio je 3 od 10 šuteva iz igre. Imao je 7 skokova, 4 asistencije i blokadu. Jedini dvoznamenkasti u napadu od Tomićevih suigrača bio je Andrew Andrews s 10 koševa (šut 5 od 11). Joventut je imao 12,5 posto šut za tricu (2/16), promašio je osam slobodnih bacanja (10/18), imao 14 izgubljenih lopti....

Gran Canaria je u drugoj skupini. Pobjedom u gostima kod Arisa 82:66 krenula je u obranu naslova. Tomić je protiv Bešiktaša igrao 23 minute, Roko Prkačin, koji je ovo ljeto iz Girone prešao u Gran Canariu, na parketu u Solunu je proveo 16 minuta. Imao je 3 skoka, asistenciju, imao je samo dva neuspješna šuta iz igre.  

Bešiktaš je do pobjede u Badaloni stigao ubačajem za dva 3 sekunde prije kraja, Joventut sa zvukom sirene nije pogodio tricu nakon minute dogovora. Tomić je pogađao za 58:56, zatim za 60:59 za Joventut, koji je vodio sa 62:61. Gran Canaria je zadnju četvrtinu u Solunu dočekala s dva koša prednosti, a tih zadnjih deset minuta dobila je s 25:11.

U 2. kolu, 11. listopada, Joventut je gost Cedevita Olimpije u Ljubljani, a Gran Canaria dočekuje Ulm.

01. svibanj 2024 03:40