StoryEditorOCM
KošarkaKUP HRVATSKE KOŠARKAŠICA 'RUŽICA MEGLAJ RIMAC'

RAGUSA SLAVILA U TRNSKOM Zagreb ni kod kuće nije uspio, dubrovačka ekipa stigla na korak do Final foura!

9. studenog 2019. - 19:15
Ragusa je u četvrtfinalu Kupa Ružica Meglaj Rimac. Dobila je u Trnskom domaći Zagreb, koji je pratio ekipu trenera Braslava Turića do sredine druge četvrtine, ali već u trećoj četvrtine bilo je jasno tko ide dalje. Na kraju 66:45, Ragusa je potvrdila kako je kvalitetnija ekipa od Zagreba te je stigla na korak do Final foura, završnog turnira. Ove sezone Ragusa - Zagreb 2:0. Na startu prvenstva Ragusa je u Gospinom polju bila bolja sa 77:51.

Zanimljivo, Ragusa je prvi koš postigla tek na isteku pete minute. Gubila je sa 4:0, a tada je Karla Kalajžić s dvije trice u razmaku od 30 sekundi donijela prvu prednost dubrovačkoj ekipi. Još jednom je Zagreb uspio izaći iz minusa (6:6), ali nakon toga 10:0 Raguse, koja je prvu četvrtinu dobila 19:11, a na poluvremenu imala 12 koševa viška (36:24)...

Ana Vojtulek je ubacila 13 koševa uz četiri skoka i četiri ukradene lopte, Kalajžić je postigla 11 koševa, imala pet skokova i tri asistencije. Dvoznamenkasta u napadu je bila i Lorena Molnar koje je ostvarila 'double double' (10 koševa i 10 skokova). Romana Stojanović je utakmicu zaključila s 9 koševa, 5 skokova i 2 asistencije, Iva Todorić sa 7 koševa, 5 skokova i 4 asistencije, Katarina Zarač i Ana Haklička su postigle po 6 skokova, Haklička je imala 4 skoka i 5 asistencija, Živana Janković je postigla 3 koša uz 5 skokova, 6 asistencija, 3 ukradene lopte, Marija Pocrnjić je postigla 1 koš, još je igrala Matea Beletić.


Ragusa sad čeka kako će završiti ogled između Orka – FSV. Protiv pobjednika tog ogleda igrat će u četvrtfinalu.
26. travanj 2024 23:56