StoryEditorOCM
KošarkaTRENUCI SREĆE

Ragusa prvak Hrvatske, Carmen Miloglav: ‘Jednostavno, pokazali smo ono u što smo vjerovali, kako smo bolji od Plamen Požege!‘

Piše Tonči Vlašić
15. svibnja 2022. - 11:37
Lijepa naša iz sveg glasa - pjeva Ragusa himnu na kraju prvenstva. Pokal prvaka je u njenim rukama - Cvetana Matić, Alma Majstorović, Kate Čagalj, Carmen Miloglav, Ella Majstorović, Martina Kujundžić, Ani Putica, Nikolina Pavić, Romana Stojanović, Tea Ivanišević, Iva Todorić i Ana VrsaljkoVlado Kos

RAGUSA (OPET) PRVAK!

Prva utakmica finala, nedjelja, 1. svibnja, Požega: Plamen Požega - Ragusa 62:79 (0-1), druga utakmica, srijeda, 4. svibnja, Dubrovnik: Ragusa - Plamen Požega 90:66 (2-0), treća utakmica finala, subota, 7. svibnja, Požega: Plamen Požega - Ragusa 88:56 (2-1), četvrta utakmica finala, srijeda, 11. svibnja, Dubrovnik: Ragusa - Plamen Požega 68:70 (2-2), peta utakmica finala, subota, 14. svibnja, Požega: Plamen Požega - Ragusa 54:62 (2-3)

Vratile su se košarkašice Raguse iz Požege punih ruku. Nova 'kanta' krasi njihove vitrine, a veliki prijelazni pokal ostaje na istom mjestu gdje je bio i proteklih 365 dana. Bit će tu još najmanje toliko.

- Uh, iskreno, još nisam svjesna. Kako je bilo? Majstoricu za prvaka je bio gušt igrati. Stvarno dobro kažu, u petoj utakmici finala trebaš uživati. Mi smo to učinile. Uživale smo, ali smo bile maksimalno skoncentrirane na sve što smo se dogovorili odigrat - priča Carmen Miloglav, najtrofejnija košarkašica ponikla u Gospinom polju. 

U Španjolskoj je osvojila dva trofeja, potom isto uspjela u Njemačkoj. Prošle i ove godine slavi sa svojom Ragusom, klubom u kojem je ponikla, u kojem je napravila prve košarkaške korake. Tri trofeja. Dva prvenstva i kup. Zato je radost velika. 

- U majstorici finala smo Išle četvrtinu po četvrtinu. Uoči svake smo isticale kako je 0:0.

Dobile su prvu četvrtinu s tri koša razlike, dobile su i drugu s devet, dobile su i treću s četiri razlike. Imale u 35. minuti 20 koševa viška (59:39). 

- Jednostavno, pokazali smo ono u što smo vjerovali, kako smo bolji od Plamen Požege.

image

Carmen Miloglav preuzima od Katarine Čagalj pokal u trajno vlasništvo jer će kapetanica uskoro preuzeti i veliki prijelazni pokal

Vlado Kos

Ne krije Carmen kako je, kao i svi u klubu, kako je ovaj trenutak - osvajanje naslova prvaka - priželjkivala u Gospinom polju tri dana prije, u četvrtoj utakmici finalne serije koju su dočekale vodstvom 2:1, te imale u drugoj četvrtini u dva navrata 17 koševa viška (37:20 i 39:22). 

- Mali žal je zbog toga, jer smo imali veliku podršku naših navijača u toj četvrtoj utakmici finala. Možda smo ih malo razočarali.

Sad kad su uspjele ostvariti željeno, kad su podigle pokal prvaka usred Požege, u domu suparnika...

- Ovaj uspjeh je i za njih, za naše navijače. Hvala im na svim porukama podrške nakon te izgubljene četvrte utakmice finalne serije. To nam je jako značilo uoči majstorice. Sad u petoj utakmici finala smo opet igrali pred puno gledatelja, samo što su bili kontra nas. Svatko gušta igrati u takvom ambijentu. Znali smo kako će zbog toga ovaj put pritisak biti na njima. Bile smo odlične u majstorici - istaknula je Carmen, koja je s 22 koša bila prvi strijelac majstorice, koja je imala 6 skokova, 3 asistencije, 2 ukradene lopte...

Uživa Carmen u trenucima slavlja, kao i cijela Ragusa. Slavit će se još danima. Zaslužile su!

image

Slavi Ragusa - Katarina Čagalj i Carmen Miloglav s pokalima prvaka, prijelaznim odnosno u trajno vlasništvo

Vlado Kos
01. svibanj 2024 14:59