StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HL |

PRVA POBJEDA KOŠARKAŠA U (N)OVOJ SEZONI Opek‘o se Dubrovnik jednom, nije opet, Darko Kunce: ‘Obrana je u trećoj četvrtini bila odlična!‘

Piše Tonči Vlašić
3. listopada 2021. - 19:58

Na startu prvenstva poraz 101:100 u Zagrebu od Hermes Analitike, a prije toga poraz na startu natjecanja u Kupu 'Krešimir Ćosić', i to kod kuće, i to od Omiša s 83:76. Danas, 22 dana nakon te prve i jedine službene utakmice kod kuće, novi ogled protiv Omiša. Na poluvremenu opet nije izgledalo dobro. Gosti su vodili sa 40:37. Ali, nakon povratka iz svlačionice krenulo je Dubrovnik. Dobio je treću četvrtinu sa čak 28:9, pogađali su Ivan Vodpija, Filip Vujičić, Petar Dubelj, Domagoj Vrkić, pogodio je i Amerikanac Justin McCarthur, pogađao je i Vlaho Raguž, te je i prije zadnje četvrtine bilo jasno kako nakon treće utakmice sezone, a druge prvenstvene ni rubrika pobjede neće biti prazna.

- Dobro smo otvorili utakmicu, imali 18:11 i 20:13, ali napravili par grešaka, te dozvolili da Omiš dođe do prednosti. Uvukla se nervoza, međutim, u trećoj četvrtini smo odigrali odličnu obranu. Tako bi to trebalo izgledati, otišli smo zahvaljujući tome na 20 koševa viška, te osigurali već tad uspjeh – istaknuo je Darko Kunce, šef struke Dubrovnika.

Na kraju 81:69 za Dubrovnik u čijim su redovima prva imena bili Filip Vujičić i Dubelj. Stariji Vujičić je bio prvi strijelac (21 koš), imao 7 skokova, 4 asistencije, 2 ukradene lopte, blokadu, pogodio je 7 od 11 šuteva iz igre, 5 od 9 slobodnih bacanja, na njemu su igrači Omiša napravili 9 prekršaja. Dubelj je ubacio 17 koševa, pogodio 6 od 9 šuteva iz igre, te sva tri slobodna bacanja, imao 8 skokova i 7 asistencija. 

image
Ivan Jurčević (Omiš) i Petar Dubelj (Dubrovnik)
Tonči Vlašić

Dvoznamenkasti u napadu su bili još Raguž (12 koševa, 4 skoka, 2 asistencije...) i Vrkić (10 koševa, 6 skokkva, asistencija i blokada), blizu toga Amerikanac McCarthur (8 koševa, 3 skoka,. 4 asistencije...). Vodopija je postigao 6 koševa, Filip Šimović 5, a Mateo Tomašević 2. Igrali su i Jakov Vujičić, Lovre Klarić, Vlado Zadro i Petar Miović.

26. travanj 2024 07:13