StoryEditorOCM
KošarkaSPEKTAKL U ZAGREBAČKOJ ARENI

Ponovno su potekle suze, Dubrovčanin Mario Hezonja prvo ime utakmice sjećanja na Dražena Petrovića

Piše Tonči Vlašić
5. rujna 2024. - 22:43

Mario Hezonja je bio u ulozi kapetana Hrvatske, ubacio je prve poene na utakmici u kojoj je naša reprezentacija igrala protiv Tima Dražen u dupke punoj zagrebačkoj Areni, na utakmici sjećanja na legendarnog Dražena Petrovića. Potom je Dubrovčanin, član Real Madrida, dobio natjecanje u tricama, u finalu bio uspješniji od klupskog suigrača i BH reprezentativca Džanana Muse, koji je igrao za Team Dražen. 

image

Natjecanje u tricama - pobjednik Mario Hezonja

Goran Mehkek/Cropix

- Dražen je bio jedan od najboljih igrača u našoj povijesti i u svjetskoj povijesti – istaknuo je Hezonja u izjavi za televiziju Real Madrida uoči utakmice u Zagrebu.

Dražen je u karijeri igrao za Šibenku, Cibonu, Real Madrid, Portland Trail Blazers i New Jersey Nets, Hezonja, koji se rodio 1995. godine, igrao je za dva kluba u kojima je bio Dražen – Realu i Portlandu. 

Petrović je tragično preminuo 7. lipnja 1993. u Njemačkoj. U trenutku nesreće imao je 28 godina. Za Real je igrao 1988. i 1989. godine, osvojio s njim i europski trofej - Kup pobjednika kupova. U dresu reprezentacije bivše države osvojio je broncu i srebro na Olimpijskim igrama, broncu i zlato na svjetskim prvenstvima, broncu i zlato na europskim prvenstvima, a s Hrvatskom srebro na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barceloni... 

image

Legendarna momčad Cibone 1985. godina: Željko Pavličević, Zoran Čutura, Andro Knego, Sven Ušić i Mihovil Nakić

Goran Mehkek/Cropix

Dubrovčanin Andro Knego je bio kapetan Cibone kad je Dražen s ‘Vukovima’ bio prvi put prvak Europe 1985. godine, i to je u finalu dobio Reala u Pireju. Cibona je godinu poslije obranila naslov pobjedom u finalu protiv Žalgirisa u Budimpešti. Oba puta je trofej podizao i Dubrovčanin Adnan Bečić, koji je s Draženom osvojio i Kup pobjednika kupova Europe 1987. godine, a tad je među ‘Vukovima’ opet bio Knego. 

Utakmica u Areni? Team Dražen je dobio 110:107. Hezonja je dvije sekunde prije kraja šutirao tricu za izjednačenje, ali ovaj put nije pogodio...

Pamtit će se događaj između treće i četvrte četvrtine utakmice. Bilo je dirljivo. Tada se Dražen Petrović kroz hologramsku projekciju, vodeći loptu na parketu Arene, obratio navijačima s nekoliko rečenica. Na licima nekih suze. Spektakl u Areni zaključen je pjesmom Život leti, kapetane.

Dražen Petrović je rođen 22. listopada 1964. godine. 

Hezonja je bio prvi strijelac memorijalne utakmice. Ubacio je čak 37 koševa. Igrao je za Hrvatsku i Roko Prkačin, koji je postigao 6 koševa. 

image

Virtualni lik Dražena Petrovića u zagrebačkoj Areni

Goran Mehkek/Cropix
image

Hrvatska

Goran Mehkek/Cropix
image

Memorijalna utakmica

Goran Mehkek/Cropix
06. rujan 2024 12:53