StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

PH ZA DJEVOJČICE DO 13 GODINA Ragusa na krilima Elle Majstorović i Paule Lobaš izborila Final 4!

12. svibnja 2019. - 17:03
Ragusa je bila najbolja na polufinalnom turniru prvenstva Hrvatske za djevojčice do 13 godina, koji se odigrao u Virju te se plasirala na finalni turnir, među četiri najbolje u državi. Dobila je sve tri utakmice, a u sve tri sjajne brojke su imale prije svega Ella Majstorović i Paula Lobaš. U svakoj je Ella bila najbolji strijelac, a Paula najbolji skakač. 

Redom, u pobjedi 47:30 protiv Istoka nevjerojatan je podatak kako su Ella i Paula imale skupa 50 skokova (Ella 23, a Paula 27) i 6 blokada (Ella 4, a Paula 2). Ragusa je pobjedu na startu izborila u sastavu: Margarita Đurić, Una Majstorović (2), Iva Tokić (2), Ella Majstorović (28), Lući Jeić (2), Danijela Đurić, Jaylin Donertas, Martina Lončar (6), Mia Mirović i Paula Lobaš (7).

Protiv Arxa iz Crikvenice, pobjedi 66:40, najviše je koševa postigla Ella (njezine brojke u 2. kolo: 27 koševa, 16 skokova, 7 asistencija, 6 ukradenih lopti i 2 blokade). Pamtit će se opet i učinak Paule. Ostvarila je 'double double': 18 koševa i čak 23 skoka od čega 17 u napadu! Martina Lončar je postigla 10 koševa, imala 7 skokova i 8 ukradenih lopti. Sve igračice su dobile priliku igrati. Iva Tokić je postigla 6, Luči Jeić 3, a Danijela Đurić i Jaylin Donertas po 1 koš.

U odluci tko će biti pobjednik skupine, Ragusa je dobila Podravac, domaćina turnira, sa 44:35. Ella je postigla 26 koševa, a Paula je imala nevjerojatnih 36 skokova. Ella ostvarila 'double double' (12 skokova, 4 asistencije, 8 ukradenih lopti i blokadu), a Paula je postigla 8 koševa, imala asistenciju, dvije ukradene lopte i dvije blokade. Martina Lončar je ubacila 6 koševa, a Iva Tokić 4 koša. 

Ekipa trenerica Alme Majstorović i Cvetane Matić će u polufinalu prvenstva Hrvatske 1. lipnja igrati protiv Košarkaške akademije Žana Lelas, koja je bila druga na turniru skupine 'B', koja se igrala u Zagrebu, dok je drugi polufinalni par Trešnjevka 2009., pobjednik zagrebačke skupine i Podravec. Utakmica za treće mjesto te finale igra se 2. lipnja. 

- Presretni smo zbog plasmana na završni turnir. Napomenut ću kako nismo bili kompletni u Virju, kako su nam nedostajale Ilma Šarotić i Inda Ćustović, dvije igračice iz prve petorke. Čestitke svima na uspjehu - istaknula je Alma Majstorović. 
26. travanj 2024 08:56