StoryEditorOCM
KošarkaGRČKA |

PANATHINAIKOS ZAHVALJUJUĆI DUBROVČANINU SIGURNO KORAČA PREMA DUPLOJ KRUNI Hezonja u finalu kupa! Hoće li u nedjelju podići prvi trofej?

Piše Tonči Vlašić
6. svibnja 2021. - 22:17

Panathinaikos je ušetao u svoje osmo finale Kupa Grčke u zadnjih deset godina, šesnaesto u zadnjih dvadeset godina, a ukupno dvadeset i peto u povijesti. Slavio je prvi put 1979. godine, zadnji put prije dvije godine kad je po 19. put upisao svoje ime na listu pobjednika. Prošle godine je zaustavljen u četvrtfinalu, i to ga je zaustavio Promitheas, koji će mu u nedjelju, 9. svibnja, biti suparnik u finalu.

Branitelj naslova AEK je predao krunu u četvrtfinalu. Dobio ga je u produžetku Lavrio, kojeg je sad Panathinaikos nadigrao u polufinalu sa 108:71. Mario Hezonja je za 27 minuta ubacio protiv Lavrio 14 koševa, pogodio 4 od 6 šuteva za dva, 2 od 8 šuteva za tricu, te imao 6 skokova, 3 asistencije i 4 ukradene lopte.

image
Panathinaikos je slikom Maria Hezonje najavio polufinale Kupa Grčke protiv Lavrio
Pao.gr

Hezonja ima jedan seniorski trofej, i to je s Barcelonom 2014. osvojio naslov prvaka Španjolske. Bio je tad najmlađi član momčadi. Od ukupno 45 utakmica te sezone bio je 22 puta u sastavu. Sad, sedam godina poslije, u glavnoj ulozi je u zelenom dresu Panathinaikosa.

Grčki mediji pišu: zahvaljujući Hezonja, koji je stigao krajem veljače, Panathinaikos sigurno ide prema duploj kruni.

26. travanj 2024 14:53