StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA |

PANATHINAIKOS POTVRDIO Mario Hezonja večeras ima debi u ‘zelenom‘ dresu, i to protiv kluba s kojim je 2014. osvojio Španjolsku!

Piše Tonči Vlašić
2. ožujka 2021. - 13:04

Dočekali su ga s rođendanskom tortom u četvrtak, 25. veljače, u zgradi zračne luke u Ateni. Zatim, 'naoružali' ga s kapom, trenerkom i šalom Panathinaikosa. Prije nego je napustio zgradu zračne luke, gdje su ga čekali navijači, stao je ispred mikrofona i kamera. Odradio obvezu prema medijima.

Mario Hezonja nije dan nakon dolaska u Grčku bio sa 'zelenima' u Berlinu na euroligaškom ogledu protiv Albe (poraz 74:65), nije igrao ni u nedjelju prvenstvenu utakmicu protiv Arisa u Olimpijskoj dvorani, domu Panathinaikosa. Bio je uz parket, ispod koša, bodrio svoje nove suigrače do uvjerljive pobjede (94:72).

image
Mario Hezonja u sredini prati ogled Panathinaikosa i Arisa u Olimpijskoj dvorani u Ateni u nedjelju, 28. veljače. PAO je slavio s 94:72
Paobcgr

Debi za europskog velikana, šesterostrukog prvaka Europe, Hezonja će imati večeras, i to protiv Barcelone - kluba za kojeg je imao debi u Euroligi, s kojim je 2014. osvojio naslov prvaka Španjolske skupa s još jednim Dubrovčaninom (Ante Tomić), te kluba iz kojeg je 2015. otišao u NBA gdje je proveo pet sezona.

Hezonja je čekao od kraja prošle godine novu NBA ponudu, a kako je u protekla tri mjeseca nije dočekao, prihvatio je poziv iz Atene, te se vratio u Europu. Želja mu je opet igrati u NBA-u. Igranje za Panathinaikos bi mu trebalo pomoći u tome. 

Panathinaikos je na svojoj službenoj stranici današnju utakmicu protiv Barcelone najavio slikom Maria Hezonje, te slikom zvijezde Barcelone, Nikole Mirotića. Panathinaikos je daleko od doigravanja za prvaka s 9 pobjeda i 15 poraza, čudo bi bilo kad bi na kraju uspio uhvatiti mjesto među osam najboljih (ima odigrati još deset utakmica do kraja), a Barcelona je s druge strane vodeći sastav s 18 pobjeda i 8 poraza.

Ogled u Ateni počinje u 20 sati po hrvatskom vremenu. 

image
Mario Hezonja u razgovoru sa suigračem Georgeom Kalaitzakisem uoči ogleda njihovog Panathinaikosa protiv Arisa u Olimpijskoj dvorani u Ateni
Paobcgr
26. travanj 2024 09:46