StoryEditorOCM
KošarkaHLADI SE ŠAMPANJAC |

OPET SJAJNO OTVARANJE NASTAVKA Ragusa dobila Medveščak i usred Zagreba, vodi 2:0, na korak je do (prvog) naslova prvaka Hrvatske!!!

Piše Tonči Vlašić
5. svibnja 2021. - 19:48

Ragusa je dobila Medveščak i u Zagrebu, tri dana nakon pobjede u Gospinom polju sa 73:53, još jednom je pokazala tko je gazda. Sad je slavila sa 76:63. Vodi u finalu na tri pobjede s 2:0.

Treća utakmica finala igra se u nedjelju, 9. svibnja, u Gospinom polju. Hoće li se već za četiri dana ekipa trenerice Cvetane Matić i Alme Majstorović podići po prvi put u svojoj povijesti pokal prvaka Hrvatske, kao što je prije četiri tjedna podigla pokal pobjednika Kupa 'Ružice Meglaj Rimac', svoj prvi trofej u povijesti?

Ragusa je odlično otvorila drugu utakmicu finala. Za prvih 15 minuta zaslužila pljesak. Vodila je s 35:21, ali na odmor je Medveščak otišao s dva koša prednosti (38:36). Međutim, kao i u prvoj utakmici finala, tako i sad u drugoj, sjajno je Ragusa počela nastavak utakmice. Treću četvrtinu je dobila sa čak 24:7, a kako je u zadnjoj četvrtini znala odbila baš svaki napad Medveščaka, ostvarila je novu pobjedu. U zadnjoj četvrtini blo je u nekoliko navrata i po 20 razlike...

Ana Vrsaljko, Carmen Miloglav, Romana Stojanović i Iva Todorić su vodile Ragusu do nove pobjede.

Todorić je opet ostvarila 'double double' (13 koševa i 13 skokova, te 5 asistencija), 'double double' je ostvarila i Stojanović (13 koševa i 11 skokova, te 4 asistencije), Vrsaljko je postigla 23 koša uz 6 skokova, a Miloglav je ubacila 18 koševa, imala 3 skoka i 4 asistencije. Ivona Matić je u pobjedu ugradila 4 koša i 4 skoka, Tea Ivanišević i Marija Pocrnjić su postigle po 2 koša, Josipa Silov 1, igrale su i Katarina Čagalj, Ella Majstorović, Matea Beletić i Ani Putica.

25. travanj 2024 06:25