StoryEditorOCM
KošarkaČEŠKA |

NOVA PRVENSTVENA POBJEDA USK PRAGA Nova odlična predstava Domagoja Prolete iz Mokošice

Piše Tonči Vlašić
3. veljače 2021. - 19:32

Nova pobjeda USK Praga, dvanaesta u dvadeset i jednoj prvenstvenoj utakmici, te nova odlična predstava Domagoja Prolete. 22-godišnji Mokošan je u 77:63 pobjedi kod kuće bio uvjerljivo prvo ime ne samo domaćina, već i utakmice. Postigao je 28 koševa, imao 8 skokova i asistanciju.

Proleta je na parketu proveo 32 minuta. Pogodio je 9 od 17 šuteva za dva, 2 od 3 šuta za tricu, te 4 od 5 slobodnih bacanja.

USK Prag je i prije ove pobjede osigurao mjesto među šest najboljih, koji će u drugom dijelu sezone igrati u Ligi za prvaka, što znači kako su osigurali već sad nastup u doigravanju za prvaka. Trenutno je peti, s istim brojem pobjeda kao i četvrto Brno, a u drugom dijelu pokušat će izboriti što bolju poziciju u doigravanje. Treći Kolin ima dvije pobjede više, druga Opava četiri pobjede više. Vodi Nymburk, koji je izgubio samo jednu utakmicu.

Proleta se sredinom siječnja vratio u USK Prag, te je u pet prvenstvenih utakmica na prosjeku 19,2 koša, 5 skokova i 2,4 asistencije po utakmici. Uz to je najzaslužniji za plasman USK Praga na završni turnir Kupa Češke. Proleta je u obje utakmice osmine finala bio prvi strijelac utakmice.

26. travanj 2024 10:34