StoryEditorOCM
KošarkaĐIR EUROPOM |

NIŠTA OD POLUFINALA KUPA Baskonia zaustavila Tomića, a Brindisi Perića

Piše Tonči Vlašić
12. veljače 2021. - 22:44

Nakon što nije uspio Domagoj Proleta, nisu ni dan poslije uspjeli ni Ante Tomić, a ni Hrvoje Perić. Sva trojica su pala u četvrtfinalu završnih turnira Kupa: Proleta s USK Pragom u Češkoj, Tomić s Joventutom u Španjolskoj, a Perić s Triesteom u Italiji.

Tomić je poražen s 96:87 od Baskonie, koja je vodila non stop. Aktualni prvak Španjolske utakmicu je otvorio vodstvom 7:0, na kraju prve četvrtine imao protiv Joventuta 11 koševa prednosti (28:17), a najveću porednost ostvario početkom posljednje četvrtine do koje je stigao serijom 12:0 nakon čega je imao 19 koševa viška (87:68)...

Dubrovčanin je potpisao 'double double', bio prvo ime Joventuta. Pogodio je 4 od 7 šuteva za dva, pogodio je šut za tricu, te sva tri slobodna bacanja, ukupno je ubacio 14 koševa, te imao 11 skokova. Plus 4 asistencije. Drugi strijelac i drugi asistent Joventuta, te prvi skakač utakmice.

Perić je izgubio s Triesteom od Brindisija s 93:81. Proveo je Dubrovčanin, koji se prije neki dan vratio u Italiju, uskočio kao zamjena za ozlijeđenog igrača, samo 8 minuta u igri, promašio je dva šuta, te imao skok i dvije osvojene lopte. 

Sva trojica, Proleta, Tomić i Perić, sad se okreću prvenstvu. I USK Prag, i Joventut, i Trieste su na pozicijama koje donose nastup u doigravanju za prvaka. 

25. travanj 2024 16:53