StoryEditorOCM
KošarkaAMERIČKA POŠTA |

NASTUP U 170 MILIJUNA DOLARA VRIJEDNOJ WINTRUST ARENI U CHICAGU Ana Haklička 13 koševa protiv DePaul Universityja

Piše Tonči Vlašić
30. studenog 2020. - 22:57
Ana Haklička je s Chicago State University igrala protiv DePaul Universityja u 170 milijuna dolara vrijednoj Wintrust Areni u Chicagu, zdanju otvorenom prije tri godine, koje može primiti više od 10.000 gledatelja, naravno, koja sad zjapi prazna, i u SAD-u se zbog loše epidemiološke situacije igra bez prisustva gledatelja.

Chicago State University je i nakon druge utakmice nove sezone bez pobjede. DePaul University je u prvom poluvremenu ubacio 10 trica iz 17 pokušaja. Bilo je - kad te ide, ide te, a s druge strane ekipa za koju od ove sezone igra 19-godišnja Dubrovkinja napravila je previše pogrešaka. Bilo je, kad te ne ide, ne ide. Na poluvremenu je DePaul imao vodstvo 67:32, i tu je već pitanje pobjednika bilo riješeno. Početak nastavka – prvi napad – nova trica domaćih, s druge strane dvije izgubljene lopte, te su sjevnule dvije kontre domaćina... Na kraju 128:66 za domaćina, redovitog sudionika završnice državnog prvenstva, koji je imao 60 posto uspješnosti šuta iz igre, ubacio 19 trica. 

Haklička je u drugoj utakmici sezone za 33 minute u igri postigla 13 koševa, imala 2 skoka, 4 asistencije, blokadu, osvojenu loptu... Uglavnom, i druga utakmica Chicago State Universityja, kao i utakmica prije dva dana (poraz 70:57 od Loyola Universityja), pokazala je kako je Dubrovkinja uz Nadiu Thorman-McKey koplje iznad ostalih u svojoj ekipi.

Novi ispit Haklička i ekipa imat će opet u gostima. Čeka ih u srijedu, 2. prosinca, gostovanje kod University Illinoisa, a u petak, 4. prosinca, utakmica u Rochesteru, državi Minnesoti, protiv Oakland Universityja.
08. svibanj 2024 06:40