StoryEditorOCM
KošarkaGOTOVO JE, GOTOVO!

Nakon deset godina Dubrovčanin opet prvak Španjolske, a te 2014. je htio ‘navegat‘ pokal nogom

Piše Tonči Vlašić
12. lipnja 2024. - 22:31

Real Madrid je po 37. put prvak Španjolske. Kod kuće je dobio prve dvije utakmice finalne serije, u prvoj utakmici kod Murcie imao meč loptu. Nakon prvog poluvremena se činilo kako će se serija nastaviti jer je gubio s 32:40, ali bio je sjajan u trećoj četvrtini, koju je dobio s 34:16, i tu je bio kraj nadanja domaćina. 

Tako je uspio u svojoj namjeri da sve završi na brzini i postane prvak bez poraza u doigravanju. U četvrtfinalu na dvije pobjede 2:0 protiv Gran Canarie, u polufinalu na tri pobjede 3:0 protiv Barcelone, branitelja naslova, te sad opet ‘metla’, 3:0 protiv Murcie, koja je ove sezone prvi put u svojoj povijesti izborila polufinale doigravanja...

Mario Hezonja je prvak s Realom. Ubacio je Dubrovčanin 17 koševa i imao 6 skokova u trećoj utakmici finala, uz Dženana Musu (18 koševa, 5 skokova i 4 asistencije) prvo ime Reala u 84:73 pobjedi kod Murcie.

Drugi put Hezonja prvak Španjolske, prvi put on i Ante Tomić skupa u dresu Barcelone. Bilo je to 2014. godine, i ne zaboravljamo kako nije bio zadovoljan što nije igrao u finalnoj seriji protiv Reala, pamtimo kako je govorio: Kakav sam ja prvak, kad nisam igrao. Ovo se ne konta!

Baš je bio ljut što ga trener nije stavio u igru, što nije bio ni u sastavu, te je htio mali pokal, koji je dobio svaki igrač prvaka za uspomenu, ‘navegat‘ nogom. Ali, te 2014. je ugradio sebe u uspjeh Barcelone. Odigrao je više od polovice utakmica. U nekima je bio i najbolji.

Sad, deset godina poslije, opet je prvak Španjolske. Sad s Realom u čijem je dresu jedan od najzaslužnijih za uspjeh, kao što je Tomić bio u dresu Barcelone 2014. godine. Hezonja ove sezone član udarne petorke kralkjevskog kluba. U većini utakmica je bio za pet. Takav je bio i ove večeri. 

Hoće li Hezonja i dalje igrati za velikana iz Madrida, ili će nakon dvije sezone opet mijenjati dres? Čekamo odgovor. S Realom je osvojio lani naslov prvaka Europe i španjolski Superkup, ove godine španjolski Superkup, pa Kup Španjolske, te sad naslov prvaka Španjolske. 

Svi bi ga željeli vidjeti u svojim redovima. Naravno, i Real. Pitanje je tko će ponuditi bolje uvjete. 

Mario Hezonja, vjerujemo, ovaj pokal prvaka Španjolske drži čvrsto u svojim rukama, nema ga namjeru ‘navegat‘ nogom. 

image

Mario Hezonja

Tonči Vlašić/
19. lipanj 2024 10:32