StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLSKA

Mlađi Dubrovčanin poslao starijeg na zasluženi odmor, te došao na korak do novog trofeja!

Piše Tonči Vlašić
12. lipnja 2023. - 23:05

Real Madrid je prvi finalist prvenstva Španjolske, a hoće li drugi biti Barcelona, ili Unicaja, to bi mogli doznat već u utorak, 13. lipnja kad se u Malagi igra četvrta utakmica polufinala. Barcelona vodi 2:1. Eventualna majstorica bi se igrala u četvrtak, 15. lipnja u Barceloni. 

Joventut je dobio prvu utakmicu polufinalne serije protiv Reala i to usred Madrida, ali nakon toga Real je sve imao pod kontrolom. Izjednačio je pobjedom u drugoj utakmici kod kuće, a zatim je dobio obje u Badaloni. U četvrtoj izjednačeno prvo poluvrijeme, ali se već u trećoj četvrtini gasila nada Joventuta, a ugasio ju je Mario Hezonja sredinom posljednje četvrtine kad je s dvije trice za redom odveo Real na plus 20. Na kraju četvrte utakmice polufinala, pred 9.924 gledatelja u Badaloni: Joventut - Real Madrid 73:94.

Hezonja je ubacio 16 koševa, čak 14 u zadnjoj četvrtini. Ante Tomić kod Joventuta 6 koševa i 6 skokova. Mlađi Dubrovčanin će u borbu za naslov, starijem počinje ljetni odmor. Ne može Joventut biti nezadovoljan. Polufinale Eurocupa, polufinale doigravanja za prvaka. Tomić je bio svjetionik momčadi iz Badalone. Izabran je u drugu petorku prvenstva. 

image

Ante Tomic tješi Andresa Feliza nakon poraza Joventuta

Dax Images/Nurphoto Via Afp

Hezonja ove sezone? Prvak Europe prošli mjesec, na početku sezone, svoje prve u kraljevskom klubu, osvojio je španjolski Superkup. Real je treći put za redom u finalu, jedanaesti put u zadnjih dvanaest sezona, te lovi svoj 37. naslov španjolskog prvaka. 

Tomić i Hezonja su skupa 2014. bili prvaci Španjolske u dresu Barcelone. Tomić je bio ponajbolji u finalnoj seriji, Hezonja je bio najmlađi član momčadi iz Blaugrane. Odgledao je finale s klupe. Danas je on jedan od ključinih igrača Reala.

01. svibanj 2024 01:19