StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA

Mario Hezonja ubio zadnju nadu Partizana, ovo se nikad nije dogodilo u četvrtfinalu!

Piše Tonči Vlašić
10. svibnja 2023. - 23:36

Mario Hezonja je pogodio drugo slobodno bacanje, Real Madrid je poveo s 98:94. Partizan nije imao vremena za preokret. Nevjerojatna je bila serija. Partizan je dobio prve dvije u Madrudu, druga je završila incidentom. Nekoliko igrača je kažnjeno. Potom Beograd. Partizan je imao dvije meč lopte. Nije uspio. Peta utakmica – Partizan više od dvije četvrtine za pet – vodio je s 59:41, 18 razlike, ali nakon toga budi se Real zahvaljujući prije svega Sergiju Rodrigezu. Priključili su se potom i drugi. Real je imao 9 razlike pred kraj četvrte četvrtine (97:88). Ipak, vratio se Partizan, imao napad za izjednačenje. Nije Kevin Punter pogodio tricu, skočio je Hezonja na kojem je napravljen prekršaj.

Dva bacanja. Promašio je Dubrovčanin prvog, ne i drugog. Hezonja je ubacio 13 koševa, imao 3 skoka... U zadnjoj četvrtini pogodio je tricu za 79:81, potom tricu za 91:86, a na kraju bacanje! Svi ističu kako je ključni ubačaj bio trica nepune četiri minute prije kraja za 91:86. Neki su izrazili sumnju kako je Dubrovčanin nagazio crtu, bio van terena. Ipak, pišu i srpski mediji kako je to teško utvrditi, te ističu kako je Hezonja uz Rodrigueza bio ključan u preokretu Reala.

Od plus 18 do slomljena srca - naslovi su u Srbiji nakon poraza Partizana, a u Španjolskoj nakon pobjede kraljevskog kluba pjevaju: Majka svih preokreta, te Za Real ništa nije nemoguće!

image

Hezonja je u majstorici bio majstor protiv Partizana

Javier Soriano/Afp

Real Madrid ide na Final four, koji se od 19. do 21. svibnja igra u Kaunasu. U polufinalu ga čeka Barcelona. U drugom polufinalu će se ogledati Olympiacos i Monaco.

Nikad prije jedna momčad nije otišla na završni turnir nakon 0:2!

26. travanj 2024 13:58