StoryEditorOCM
KošarkaOGLASIO SE JOSIP SESAR

Mario Hezonja predvodi Hrvatsku, a izbornik poslao poziv još jednom Dubrovčaninu, Filip Vujičić u reprezentaciji!

Piše Tonči Vlašić
31. siječnja 2024. - 15:41

Uskoro se ponovno, i to prvi put nakon osvajanja Olimpijskog pretkvalifikacijskog turnira u Istanbulu, okuplja hrvatska košarkaška reprezentacija. Kraj veljače vrijeme je za prve utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025 koje će se od 27. kolovoza do 14. rujna održati u Cipru, Finskoj, Poljskoj i Latviji.

Hrvatska najprije kreće na put u Brest gdje će 23. veljače igrati protiv Francuske, a 26. veljače na rasporedu je domaća utakmica s Ciprom u Rijeci.

- Sa svojim suradnicima cijelo vrijeme pratim igre naših potencijalnih reprezentativaca na temelju kojih smo napravili popis od 24 igrača koji bi trebali odigrati ove dvije kvalifikacijske utakmice. Taj će se popis smanjiti na 15 imena za pripreme, no još je rano za skraćivanje jer su tu i neke sitne ozljede, kao i igrači koji su u razmišljanju mogu li se u ovom trenutku staviti na raspolaganje reprezentaciji. Ovo je dakle 24 igrača koji mogu ispuniti obaveze koje ćemo postaviti ispred njih - rekao je naš izbornik Josip Sesar, koji je na popsi 24 uvrstio dvojicu Dubrovčana, Mario Hezonja (Real Madrid) i Filip Vujičić, košarkaš Dubrovnika, najbolji strijelac Premijer lige, MVP listopada prvog razreda hrvatske košarke.

Na popisu je i Roko Prkačin, sin Nikše Prkačina, Dubrovčanina, koji je više od desetljeća nosio dres reprezentacije, bio na kraju i kapetan...

Tko je još na širem spisku Josipa Sesara? Goran Filipović (Twarde Pierniki Toruń), Borna Kapusta (SC Derby), Mate Kalajžić (Split), Krešimir Radovčić (Cibona), Jaleen Smith (Partizan), Roko Badžim (Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket), Toni Perković (Split), Antonio Jordano (Falco KC Sambotel), Mateo Drežnjak (SC Derby), Marko Ramljak (Zadar), Leo Menalo (Virtus Bologna), Luka Božić (Zadar), Dario Drežnjak (Zadar), Toni Nakić (Breogán), Michael Ružić (Joventut), Andrija Jelavić (Mega Mis), Danko Branković (Bayern Munchen), Ivan Vraneš (Utenos Juventus), Krešimir Ljubičić (Split), Marin Marić (Morabanc Andorra) i Ante Toni Žižić (Virtus Bologna).

image

Mario Hezonja (Hrvatska)

Fiba Europe/

Biti ispred Francuske ili BiH

Cipar je jedan od domaćina Eurobasketa 2025., te će iz naše skupine plasman izboriti druge dvije najbolje plasirane momčadi. Hrvatska će trebat bit ispred Francuske ili Bosne i Hercegovine za izboriti EP.

Protiv BiH kod kuće igramo 21. studenog 2024., a u gostima 24. studenog 2024., dok početkom iduće godine dočekujemo Francusku (21. veljače 2025.), a na kraju gosti Cipra (24. veljače 2025.).

27. travanj 2024 08:44