StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLSKA

Lani u finalu Barcelona pomela Reala, dobila treću usred Madrida. Nismo dugo čekali na odgovor!

Piše Tonči Vlašić
2. lipnja 2024. - 20:59

Real je pomeo Barcelonu, 3:0 u polufinalnoj seriji, te će igrati veliko finale, a u kojem će mu suparnik biti Murcia ili Unicaja. Murcia je dobila obje kod Unicaje, koja je bila najbolja u ligaškom dijelu, a koja je bila bolja u trećoj, prvoj utakmici koja se igrala kod Murcie. I četvrta je kod Murcie, koja ima još jednu meč loptu na svom parketu. U suprotnom se serija vraća u Malagu.

Prošle nedjelje Real je izgubio u Berlinu finale Eurolige od Panathinaikosa, u srijedu je dobio prvu utakmicu polufinala protiv Barcelone, koju je svladao i 48 sati poslije na svom terenu. Sad dva dana nakon te druge pobjede, ovaj put kod Barcelone, opet bolji. Barcelona je lani u finalu pomela Reala s 3:0, dobila treću u Madridu, a sad je stigao odgovor.

Iako nije imao svoj dan, Mario Hezonja je postigao 5 koševa, imao 4 skoka, 2 asistencije, pogodio 1 od 6 šuteva za dva, te 1 od 3 za tricu, bio je u trenucima odluka na parketu, kad je Real od 87:90 serijom 8:0 preokrenuo rezultat u svoju korist. Na kraju slavio s 92:95.

Kod Reala najbolje brojke su imali: Facundo Campazzo 21 koš i 6 asistencija, pogodio je sva tri šuta za dva, dva od četiri za tricu, te svih devet bacanja, zatim Džanan Musa (14 koševa, 4 skoka i 7 asistencija), Walter Tavares (13 koševa, 5 skokova i 2 blokade)…

25. lipanj 2024 09:32