StoryEditorOCM
KošarkaBITKA ZA NAJVEĆI RANG

Kvarner uzeo ‘četvrticu‘, Dubrovnik sad zna svoj put u Ligi za pobjednika. Kreće s dvije utakmice kod kuće. Potvrđeno kad se one igraju!

Piše Tonči Vlašić
15. ožujka 2023. - 10:08

Kvarner je dobio Vrijednosnice Osijek sa 76:63, te je tim ogledom u Rijeci zaključen prvi dio sezone u Prvoj hrvatskoj ligi, drugom razredu. I prije te zadnje utakmice 22. kola bilo je jasno kojih šest sastava će igrati Ligu za pobjednika, a kojih šest Ligu za ostanak.

Zadnja utakmica je odgovorila na pitanje: Tko će biti četvrti, a tko peti? Ostaje li riječki sastav u igri za finale ili ne? Pobjedom je Kvarner preskočio Zagreb, sad ima tri pobjede manje od osječkog sastava, koji je drugi. Razveselio je u jednu ruku i Dubrovnik, koji sad u odnosu na Vrijednosnice Osijek u borbi za poziciju broj jedan ima četiri pobjede više. U Ligi za pobjednika, svi rezultati se prenose, odigrat će šest najboljih još jednom svatko sa svakim doma i vanka, novih deset utakmica nakon čega će prva dvojica igrati finale na dvije pobjede s tim što će, naravno, prvi imati domaći teren u prvoj utakmice i u eventualnoj majstorici. Tko bude uspješniji u tom finalu sezone ide izravno u najveći rang, HT Premijer ligu. Poraženi u finalu će imati još jednu priliku za izboriti najveći rang. Mora bit bolji od predzadnjeg sastava Lige za ostanak HT Premijer lige.  

Dubrovnik lovi povratak u najveći rang, HT Premijer ligu. Cilj mu je biti najbolji u Ligi za pobjednika, te potom u finalu. Izbjeći na taj način razigravanje s predzadnjim premijerligašem. Uoči novih deset ligaških utakmice ima lijepu prednost u borbi za ‘jedinicu’, što se tiče finala bježi trećem pet pobjeda. Plus, protiv svih suparnika u Ligi za pobjednika ima 2:0 u pobjedama.

LIGA ZA POBJEDNIKA

Poredak: 1. Dubrovnik 21/1, 2. Vrijednosnice Osijek 17/5, 3. Ribola Kaštela 16/6, 4. Kvarner 14/8, 5. Zagreb 13/9, 6. Omiš Čagalj tours 11/11.

I prije zadnje utakmice kola znalo se kako Ligu za pobjednika dubrovačka momčad otvara na svom terenu protiv šestog, a to je Omiš Čagalj Tours. Igra se u Gospinom polju u nedjelju, 19. ožujka, s početkom u 18 sati. Nakon toga je Dubrovnik opet domaćin, a gost je prvi pratitelj, Vrijednosnice Osijek (subota, 25. ožujak u 18 sati). Potom je u 3. kolu gost Ribola Kaštela, zatim dočekuje Kvarner te ide u 5. kolu u goste Zagrebu.

Dubrovnik je prvi dio sezone zaključio s dvadeset i jednom pobjedom u nizu. Poražen je samo na startu sezone, a potom je sastav trenera Ivana Perinčića bez greške.       

26. travanj 2024 14:31