StoryEditorOCM
KošarkaIZBORNIK STIPE BRALIĆ ODLUČIO

Kapetanica Raguse Carmen Miloglav pozvana za ogled u Beogradu protiv Srbije. Prvi put je dres reprezentacije obukla prije 17 godina!

Piše Tonči Vlašić
3. veljače 2023. - 20:02

Carmen Miloglav, kapetanica Raguse, dobila je novi poziv u reprezentaciju, koju 9. veljače u Beogradu čeka ogled protiv Srbije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, koje će se u lipnju ove godine igrati u Sloveniji i Izraelu.

Srbija je bila bolja u prvom ogledu u Zaboku, koji je odigran krajem 2021. godine, dok su naše pobjedama protiv Bugarske, preostalog trećeg sudionika skupine, i to u oba ogleda, Botevgradu i Vukovaru, osigurale drugo mjesto u skupini. Međutim, dalje idu samo četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz osam kvalifikacijskih skupina, te nije svejedno, ako se i izgubi od aktualnih europskih prvakinja u Beogradu, s koliko će se razlike izgubiti jer bi na kraju mogla odlučivati koš razlika. Naša reprezentacija za sad ima plus 12.  

- Prvi put sam za seniorsku reprezentaciju igrala prije 8,9 godina – podsjetila je 31-godišnja Carmen, koja je bila sudionica Eurobasketa 2015. godine u Mađarskoj i Rumunjskoj gdje je Hrvatska prošla skupinu, te igrala u drugom krugu, među dvanaest najboljih. Inače, Miloglav je nastupala prvo za kadetsku, a potom i za juniorsku reprezentaciju. Prvi put je reprezentativni dres obukla prije 17 godina.   

image

Kapetanica Raguse Carmen Miloglav

Tonči Vlašić/

Pamti se kako je osvajala trofeje igrajući u Španjolskoj te Njemačkoj, a u Hrvatskoj je vlasnica sva tri trofeja, koliko ih je do danas u vitrinama Raguse, njenog matičnog kluba.

Ove sezone Miloglav je u Premijer ligi prvi kradljivac lopti i četvrti asistent prvenstva (4,9 ukradenih lopti odnosno 5,6 asistencija po utakmici), a u prosjeku postiže 10 koševa. Po valorizaciji također u samom vrhu lige.

28. travanj 2024 01:56