StoryEditorOCM
KošarkaZAIGRALE SE KUGLICE |

KAKAV ŽDRIJEB KUPA ‘RUŽICA MEGLAJ RIMAC‘ Nevjerojatno, Ragusa protiv najvećeg suparnika za trofej u 1. kolu!

Piše Tonči Vlašić
23. listopada 2020. - 15:11
Kakav ždrijeb Kupa 'Ružica Meglaj Rimac'! Nevjerojatno, ali dva najveća favorita za oba domaća trofeja, Ragusa i Trešnjevka 2009., suparnici su već u 1. kolu. Ples 'kuglica' je bio takav, nije bilo nositelja, a na kraju su u 'bubnju' ostale samo dvije kuglice, te je bilo pitanje, koga će se prije izvući, jer je taj domaćin. Izvučena je kuglica s imenom dubrovačkog kluba, te će se 'finale' igrati u Gospinom polju.

- Godinama igramo prvi krug Kupa u gostima. Ne sjećam se da smo kup utakmice do Final foura igrale kod kuće - naglasila je nakon ždrijeba Katarina Čagalj (ex. Zarač), kapetanica Raguse. 

image
Katarina Čagalj (ex. Zarač) protiv Trešnjevke 2009. foto: Tonči Vlašić


Termin prvog kruga Kupa košarkašica je 7. studenog. Hoće li se baš tad igrati, to je pitanje s obzirom kako je od jučer Ragusa u izolaciji jer su tri igračice pozitivne na koronu.

Već se zna kako će uspješniji iz ogleda Raguse i Trešnjevke 2009. u četvrtfinalu biti gost pobjednika ogleda Košarkaška akademija 'Žana Lelas' – Zadar. Termin odigravanja četvrtfinala je 30. siječnja 2021. godine. Final four je zakazan 10. i 11. travnja iduće godine.

Ostali parovi prvog kruga: pobjednik Brod na Savi – Plamen Požega ide u četvrtfinalu na pobjednika Salona – Zagreb, pobjednik FSV – Mursa VROS ide na pobjednika Orka – Pula Moviter, te pobjednik Šibenik – Split ide na pobjednika Vendi – Medveščak.

Podsjetnik, prošla sezona nije odigrana do kraja, a Final four Kupa se trebao igrati u Gospinom polju. Parovi polufinala su bili: Ragusa - Medveščak, te Trešnjevka 2009. -  Šibenik. Ragusa je prošle sezone četvrti put izborila nastup na završnom turniru. Dva puta je igrala finale, i oba puta, 2015. u Rijeci, te 2018. u Gospinom polju, poražena je od Medveščaka, koji je od nje bio bolji i u polufinalu 2019. godine.
26. travanj 2024 08:05