StoryEditorOCM
KošarkaMISS 100 POSTO SLAVI ROĐENDAN

Iva Todorić, magistrica ekonomije i košarke, igračica koja nije izgubila niti jedno finale, a odigrala ih je trinaest, i to zaredom!

Piše Tonči Vlašić
24. ožujka 2022. - 13:59
Iva Todorić - tvornica trofeja (pet kupova je prvo osvojila s Medveščakom, a sad jedan s Ragusom, šest puta prvakinja s Medveščakom, a potom s Ragusom)Tonči Vlašić

Prvi je strijelac Raguse, prvi skakač, prvi kradljivac lopte, samo je više od nje asistencija podijelila Carmen Miloglav, zatim prva je po minutaži, gotovo nema statističke rubrike lige u kojoj nije među deset najboljih.

Ona je Iva Todorić iz Zmijavaca, magistrica ekonomije, ali i košarke, koja je u ljeto 2019. godine odlučila nastaviti košarkašku karijeru u dresu Raguse. Stigla je iz Medveščaka. Najavili su je – igračica koja nije izgubila niti jedno finale. Dobila je u dresu zagrebačkog kluba svih jedanaest.

I danas se može pohvaliti s istim. Sad je trinaest od trinaest. Tu priču svatko zna – Ragusa s njom prvi put prvo osvajač Kupa Ružice Meglaj Rimac, a zatim prvak Hrvatske. Kad je uspjela osvojiti s Ragusom naslov prvaka ušla je u društvo Anđe Jelavić i Sandre Mandir, igračica koje su najviše, i to sedam puta osvajale naslov prvaka Hrvatske.

Iva je igračica koja je ne samo dobila svih trinaest finala, već je igrala tih trinaest finala za redom. Uskoro će imati priliku nastaviti svoj niz. Ragusu čeka nastup na Final fouru Kupa Ružice Meglaj Rimac u Požegi, zatim i doigravanje za prvaka.

Valjda će je nakon svakog tog natjecanja opet 'zatrpati' čestitkama, kao što je slučaj danas kad slavi 29. rođendan.

05. svibanj 2024 11:33