StoryEditorOCM
KošarkaI LOVE THIS GAME!

Iako je imao operaciju, iako se još oporavlja, kad je već u Češkoj nije želio propustiti europski nastup Raguse, kao što, kad je u Gradu, ne propušta...

Piše Tonči Vlašić
28. listopada 2022. - 17:20

Došao je, točnije, preselio je u Dubrovnik početkom 80-ih. Zaposlio se u općinskom sudu.

Volio je i košarku, a ne samo svoj posao. Odavno mu se ‘radost loptanja pod obručima‘ zavukla debelo pod kožu. Već je bio položio za košarkaškog suca, i to najvećeg ranga u bivšoj državi. I tako, osim što je sudio na poslu, isto je radio i pod koševima, i to ne samo Gospina polja.

Dragan Gajić je potom bio delegat na košarkaškim utakmicama, gotovo tri desetljeća je u toj i inim drugim ulogama za zapisničkim stolom u dubrovačkoj dvorani na utakmicama košarkaša Juga, sad Dubrovnika, na utakmicama košarkašica Raguse, i ne samo prvih sastava. I danas kad je u osmom desetljeću života, ako je u Gradu, ako treba pomoći, evo njega.

Gajić je zadnjih godina, zimi, u Češkoj. Tu mu živi kćer. Ragusa je pak jučer navečer bila gost KP Brno na startu nove sezone FIBA EuroCupa. Iako je imao operaciju karotida, iako je zbog toga bio u Krapinskim toplicama, to ga nije spriječilo da u četvrtak navečer skokne do Arene Vodove, te podrži košarkašice Raguse.

image

Dragan Gajić i Romana Stojanović

Tonči Vlašić/
image

Dragan Gajić i Romana Stojanović

Tonči Vlašić/

Romana Stojanović kad nije u dresu s brojem pet Raguse, kad ne šutira, skače, dodaje i(li) blokira suparnice, onda sudi. Ovo potonje je učila i od Gaje, kako od milja zovu Dragana Gajića. Nakon utakmice protiv KP Brno, poraza 71:68, kad je malo nedostajalo da se dubrovačka ekipa vrati kući pjevajući, Gajić se spustio s tribina na parket. Zapljeskao Ragusi na pruženom protiv čeških doprvakinja, a one su poželjele slikati se s njim za uspomenu.

Iako je prvo stao pored ekipe, na inzistiranje svih, preselio je u sredinu, I tako je ostala uspomena – Gaja i u Europi uz klub na čijim je utakmicama od njegovog osnutka.

Na kraju pozdrav: ‘Sretno dalje, te vidimo se u Gradu‘.

Tad će opet Gajić do Gospina polja na utakmice košarkašica Raguse, ali i košarkaša Dubrovnika, ne samo prvih sastava, te zauzeti svoje mjesto za zapisničkim stolom, kao što to radi već nekoliko desetljeća. 

17. lipanj 2024 16:56