StoryEditorOCM
KošarkaPOTVRĐENO |

HRVOJE PERIĆ SE VRATIO U TRST Dubrovčanin nastavlja karijeru, opet je u Italji, opet u Prvoj ligi

Piše Tonči Vlašić
10. veljače 2021. - 08:53

Vraća se Hrvoje Perić iz Italije. Nažalost, ozlijedio se, rebro je nastradalo, nakon čega je 35-godišnji Dubrovčanin sjeo za stol s upravom talijanskog drugoligaša, TOP Secret Ferrara, te dogovorio sporazumni raskid ugovora nakon samo tri odigrane utakmice – to je bilo u prosincu, taman pred Božić, prije nepuna dva mjeseca.

Perić je prošlu sezonu, prekinutu zbog korone, igrao za Trieste, talijanskog prvoligaša u koji je stigao u ljeto 2018. godine. Nastupao je početkom 2020. godine i za hrvatsku reprezentaciju. I on je jedan od zaslužnih što je Hrvatska već na Eurobasketu. Igrao je u prve dvije utakmice kvalifikacija kad se dobilo Švedsku u Zagrebu, te Nizozemsku u njenom domu.

Prije toga pet sezona za Umana Reyer Veneziu, koju je vodio do naslova prvaka Italije i FIBA Eurocupa, a u koju je stigao iz Vanoli Cremone. U Italiji je još igrao za Benetton, bio član španjolske Unicaje, u Hrvatskoj nakon što je napustio svoj Dubrovnik – Split, Zadar i kratko Zagreb, tek koja utakmica. To je bilo prije puta u Cremonu.

Krajem prošle godine smo istaknuli kako se nije vratio u Trst, kako je trenirao u Gospinom polju, a kad je nova sezona počela, a on i dalje bio bez kluba, promislili kako je odlučio: 'Dosta je bilo'.

Ipak, vratio se u Italiju, u drugoligaša TOP Secret Ferrara, a nakon ozljede i raskida ugovora upitali smo se: Koliko će trajati oporavak, te hoće li Hrvoje pronaći još motiva za nastaviti igrati?

Sad smo dobili odgovor: oporavio se Hrvoje, te još ne misli stati. Vratio se opet u Italiju, i to u najveći rang, u Trieste. Zamijenit će Latvijca Andrejsa Grazulisa, koji se ozlijedio u siječnju. Talijanski mediji pišu kako je dogovor – mjesec plus mjesec dana, naravno, bude li sve u redu, ostat će i dalje. Trieste je sedmi na tablici Prve lige s omjerom pobjeda i poraza 9/9, te sudionik završnice Kupa Italije – Final 8 se igra u Milanu od 11. do 14. veljače. Prvenstvo se pak nastavlja 28. veljače.

20. travanj 2024 06:56