StoryEditorOCM
KošarkaPRIJELAZNI ROK |

HRVOJE PERIĆ IMA NOVI KLUB Dubrovčanin nije fermo, nastavlja karijeru, opet će igrati u Italiji gdje je ostvario najveće uspjehe

Piše Tonči Vlašić
2. prosinca 2020. - 14:36
Hrvoje Perić, 35-godišnji Dubrovčanin, nastavlja karijeru, i to u Italiji gdje je prvi put zaigrao prije deset godina kad je nastupao za Benetton. Potom je bio član Vanoli Cremone, pa pet sezona proveo u dresu Umana Reyer Venezie u kojem je ostvario svoje najveće uspjehe, ujedno najveće uspjehe kluba. Odveo je klub nakon 74 godine do naslova prvaka Italije, a zatim i do prvog (i danas jedinog) europskog trofeja, kojeg je podignuo kao kapetan. Umana Reyer Venezia je bila 2018. pobjednik FIBA Eurocupa.

image
Uspjeh Umana Reyer Venezie u FIBA Europa Cupu bila je glavna vijest 2. svibnja 2018. godine - Hrvoje Perić je skupa s kapetanom 38-godišnjim Tomasom Ressom, primio i podigao pokal pobjednika, prvi u povijesti kluba iz Venecije!


Ne zaboravlja se u Italiji, a i šire, kako je Dubrovčanin bio najbolji igrač kluba iz Venecije kad su se podizali spomenuti trofeji. Valorizacija to potvrđuje, te bulikan izbora za igrača kola, i to ne samo u te dvije trofejne sezone (2016./17. i 2017./18.).

Perić je u ljeto 2018. napustio Umana Reyer Veneziu i otišao Trieste, novog člana Serie 'A'. I tu je bio jedan od najboljih, pa nova sezona, njegova druga u dresu Triestea, koja nije odigrana do kraja. Prekinuta je u ožujku ove godine, koji tjedan prije Perić je u dresu hrvatske reprezentacije pomogao da start kvalifikacija za Eurobasket bude uspješan (Hrvatska je osigurala plasman na završnicu s nove dvije pobjede ostvarene prije neki dan).

Zatim, nakon tih utakmica, sve je zaustavila vražja korona, pogotovo je teška situacija bila po tom pitanju u Italiji, te Perić od tad nije igrao, eto već gotovo devet mjeseci. Kad se činilo kako bi mogao sam sebi reći: 'Fermaj Hrvoje, dosta je bilo!', te zaključiti svoju uspješnu karijeru, vijest: Hrvoje Perić je potpisao ugovor do sredine sredine siječnja s talijanskim drugoligašem, Top Secret Ferrara, do kraja prvog dijela sezone, uz mogućnost produžetka suradnje do kraja sezone.

image
Hrvoje Perić u dresu reprezentacije protiv Rumunjske u Zadru foto: Luka Gerlanc / CROPIX


Hrvoje je prije 20 godina upisao prve seniorske nastupe, te 2001. napustio matični Dubrovnik. Bio je šest sezona član kluba sa splitskih Gripa. Sa Splitom je bio prvak Hrvatske i osvajač Kupa 'Krešimira Ćosića', iako vazda zna reći: 'Nisam tad igrao, sjedio sam na klupi, te to ne brojim'. Gripe je u ljeto 2008. zamijenio Jazinama. Dvije sezone je igrao u dresu Zadra nakon čega je prvi put napustio Lijepu našu. Prvo u španjolsku Unicaju iz Malage, tada euroligaša, pa odlazak u Benetton, i tu je počela njegova talijanska storija, koja, eto, traje i dalje.

Debi za novi klub Perić bi trebao, ako korona opet ne umješa prste te pokvari raspored, imat u utorak, 8. prosinca kad je Top Secret Ferrara gost Atlante Eurobasket Roma u zaostaloj utakmici 1. kola.

image
Hrvoje Perić (Hrvatska) protiv Nizozemske foto: Jure Mišković / CROPIX
13. travanj 2024 22:30