StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA

Hezonja morao smirivati domaćina, što se to dogodilo u Kaunas u utakmici zadnjeg kola ligaškog dijela?

Piše Tonči Vlašić
11. travnja 2024. - 21:19

27 od 34 – to je ligaški učinak Real Madrida, koji je u zadnjem kolu dobio u Kaunasu Žalgirisa sa 64:62. Mario Hezonja na kraju drugi strijelac Reala i utakmice sa 16 koševa, koš više je ubacio Džanan Musa. Bosanac pogodio u završnici tricu, te ‘oteo‘ Dubrovčaninu naslov prvog strijelca utakmice.

Uglavnom, nastavlja se ‘ples sa zvijezdama‘, njih dvojica su ubacila više od polovice koševa aktualnog prvaka. Za Žalgiris, koji je upisao 13 pobjeda manje od Reala, euroligaška sezona je završena. Real, to je bilo jasno odavno, u obranu naslova kreće s najbolje pozicije. Prvi zadatak je mu je doći na Final 4. U četvrtfinalu se igra na tri pobjede, a na završnom turniru nema popravnog. Ili jesi, ili nisi

Real u četvrtfinalu čeka osmog ili devetog iz ligaškog dijela, te dvije ekipe će između sebe odlučiti tko će se plasirati među osam, te biti suparnik europskog prvaku, a tko je osmi, a tko deveti, odgovor ćemo dobiti tek nakon što se u petak, 12. travnja, zaključi, 34. kolo, nakon što se ogledaju Virtus i Baskonia. Pobjednik te utakmice je sigurno osmi.

Danas je jasno tko je sve ostao u utrci za naslovom, Anadolu Efes je razbio Crvenu zvezdu kod kuće, te uskočio posljednji u doigravanje.

U Kaunasu, u trećoj četvrtini, kad god bi Žalgiris živnuo, Hezonja ih je, stoji u izvješćima iz Litve, ‘smirivao‘ dalekometnim ubačajima. Pogodio je četiri trice iz sedam pokušaja, imao 5 skokova, asistenciju, ukradenu loptu..

30. travanj 2024 10:52