StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

EUROLIGA Završen ligaški dio, kreće doigravanje: Tomić mora dobiti u Istanbulu

6. travnja 2019. - 13:41
Trebalo je pričekati da se odigra i zadnje, 30. kolo ligaškog dijela Eurolige da bi se znalo tko su tri posljednja sudionika doigravanja za prvaka. Fenerbahče, CSKA, Real Madrid, Anadolu Efes i Barcelona Lassa su čekali, te dočekali Panathinaikos, Baskoniu i Žalgiris. Potonji je u zadnjem kolu dobio Real Madrid, aktualnog prvaka usred Madrida te ga u četvrtfinalu čeka najbolja momčad ligaškog dijela – Fenerbahče. Baskonia je zauzela sedmo mjesto te će za suparnika u borbi za Final four imati moskovski CSKA koji je bio drugi. Treći Real Madrid čeka Panathinaikosa, dok se jedan par znao i prije zadnjeg kola – četvrti Anadolu Efes protiv pete Barcelone Lassa, koja je u zadnjem kolu dobila kod kuće Khimki s 83:74.

Bolje plasirani su domaćini u prve dvije utakmice četvrtfinala. Potom serija seli na teren slabije plasiranog. Igra se na tri pobjede. Eventualna četvrta utakmica se igra na parketu slabije plasiranog, a ako bi odlučivala majstorica tada je domaćin, naravno, bolje plasirani. Anadolu Efes i Barcelona Lassa igraju 16., 18. i 24. travnja, eventualno još 26. travnja i 1. svibnja. Final four se igra u domu Baskonie od 17. do 19. svibnja.

Kapetan Barcelone Lassa Ante Tomić protiv Khimkija je za 23 minute postigao 12 koševa (šut iz igre 5/8, slobodna bacanja 2/2), imao 6 skokova i 1 asistenciju. Po valorizaciji Dubrovčanin je bio prvo ime utakmice. Barcelona je ligaški dio zaključila s 18 pobjeda i 12 poraza, sedam pobjeda manje od Fenerbahčea, a s tri pobjede više od Baskonie i Žalgirisa.
 
01. svibanj 2024 23:32