StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLSKA

Eto, i to se dogodilo, Roko slavio protiv iskusnog Dubrovčanina, jednog od najboljih igrača lige svih vremena

Piše Tonči Vlašić
3. siječnja 2023. - 23:15

Basket Girona je sa 79:66 dobila Joventut. Eto, susjedski ogled u 14. kolu pripao je slabije plasiranom, Roko Prkačin je ovaj put nadvisio Antu Tomića. Jedan od najboljih igrača španjolske lige svih vremena, 36-godišnji Dubrovčanin, nije imao svoju večer, pogodio je tek 2 od 9 šuteva iz igre, te ubacio jedno od dva slobodna bacanja. Imao je Tomić 4 skoka i 6 asistencija, ali to nije moglo pomoći jer je i drugima u ‘zeleno crnom‘ dresu zakazao šut. Joventut je pogodio tek 26 od 72 lopte iz igre od čega 8 od 33 šuta za tricu, plus izgubio je zračnu bitku…

S druge strane, Girona Basket je u drugoj četvrtini bila duplo bolja (22:11), te je na poluvremenu imala 13 koševa viška. Zadnju četvrtinu dočekala s plus 16 (59:43). Domaćin je imao i plus 20.

Prkačin je po valorizaciji bio u društvu najboljih igrača ne samo Girona Basketa. Ubacio je za 15 minuta 8 koševa i imao 6 skokova. Marc Gasol prvo ime domaćina – 9 koševa, 11 skokova i 3 asistencije.

Španjolski mediji ističu kako je učitelj (trener Girona Basketa Aito Garcia Reneses) dobio učenika (Carlesa Durana, trenera Joventuta).

Uglavnom, Joventut je ostao na devet pobjeda, ovo mu je peti poraz, prvi nakon šest uzastopnih pobjeda. Girona Basket je pak vezala dvije pobjede kod kuće, te sad ima četiri pobjede i deset poraza. Pobjedu više od Fuenlabrade, Manrese, Real Betisa i Zaragoze, kvarteta koji he na začelju s tim što Zaragoza i Manresa imaju utakmicu manje.

U 15. kolu Basket Girona je gost Fuenlabrade, Joventut dočekuje Granadu, a Mario Hezonja s Real Madridom igra kod kuće protiv Gran Canarie. Real Madrid i Barcelona vode s 11/3… 

04. svibanj 2024 19:12