StoryEditorOCM
KošarkaNAŠI U PIREJU

Marko Bijač: ‘Ha, nadam se da će ovaj Dubrovčanin u PRO Recca biti manje uspješan od Dubrovčanina u dresu Reala‘

Piše Tonči Vlašić
6. prosinca 2023. - 09:41
Luka Lončar i Marko Bijač na tribinama Dvorane Mira i prijateljstva u Pireju na košarkaškoj utakmici Olympiacos - Real MadridTonči Vlašić/

Odemo često na košarku kad su ovako dobre utakmice, naravno, ako smo slobodni – Marko Bijač i Luka Lončar, dva vaterpolska majstora, hrvatska reprezentativca u kapici Olympiacosa, bili su među 12.239 gledatelja u Dvorani Mira i prijateljstva u Pireju. Vaterpolisti uz košarkaše, Olympiacos je sportski ponos Pireja. Ali, Bijač, Dubrovčanin, kontra Dubrovčanina. Što kaže broj jedan vodenog Olympiacosa i hrvatske reprezentacije na igru Maria Hezonje u dresu Real Madrida?

- ‘Ubio‘ nas je. Čudo je odigrao. Real je baš dominantan u ovom trenutku – kaže Marko nakon 77:71 uspjeha Hezonje s kraljevskim klubom. Džanan Musa i Hezonja su skupa ubacili 41 koš, Dubrovčanin je ostvario još jedan euroligaški ‘double double‘ (18 koševa i 10 skokova). Uživao je Bijač u sjajnoj atmosferi. Čitava dvorana je igrala skupa s ‘crveno bijelima‘.

- Od gusta je doć na utakmicu – istaknuo je Bijač.

image

Luka Lončar i Marko Bijač na tribinama Dvorane Mira i prijateljstva u Pireju na košarkaškoj utakmici Olympiacos - Real Madrid

Tonči Vlašić/
image

Luka Lončar i Marko Bijač na tribinama Dvorane Mira i prijateljstva u Pireju na košarkaškoj utakmici Olympiacos - Real Madrid

Tonči Vlašić/
image

Mario Hezonja (Real Madrid) proti Olympiacosa u Pireju

Tonči Vlašić/

Košarkaški Olympiacos nije uspio protiv aktualnog prvaka Europe, može li vaterpolski? Naime, 24 sata nakon košarkaškog derbija u Pireju PRO Recco je gost Bijača, Lončara, zatim Andra Bušlje i ostali u momčadi Hrvoja Koljanina, prošle sezone pomoćnog trenera Jug Adriatic osiguranja.

Bušlje je bio spriječen doći a utakmicu, a Sandro Sukno je u vrijeme utakmice imao trening sa svojim PRO Reccom, vlasnikom svih trofeja (prvak Europe i Italije, te osvajač europskog Superkupa i Kupa Italije).

- Ha, nadam se da će ovaj Dubrovčanin u PRO Recca biti manje uspješan od Dubrovčanina u dresu Reala – smije se Bijač. Priželjkuje pobjedu. Sukno ne zna za poraz ove sezone s PRO Reccom, koji je prvi u skupini. Olympiacos drugi. Bez obzira na večerašnji ishod, obojica su u TOP 8. Nastavljaju borbu za naslov prvaka Europe, Sukno brani, Bijač, Bušlje, Lončar i Koljanin napadaju.

Preostala dva sudionika skupine igraju u Gružu, Jug Adriatic osiguranje i Dinamo Tbilisi od 19 sati. Oni će europski put nastaviti u Eurocupu.  

02. svibanj 2024 15:05