StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA

Dubrovčani skupa u Wizink centru, jedan je sudio, a drugi je s Real Madridom podigao glavu nakon ogleda s prvakom Europe

Piše Tonči Vlašić
17. listopada 2024. - 23:58

U Madridu je pao ‘Pao‘ (Panathinaikos), aktualni prvak Europe. Real je bio bolji s 90:86, a to je prije nepunih pet mjeseci bilo finale završnog turnira Eurolige u Berlinu. Real je u Njemačkoj branio naslov, Panathinaikos je bio bolji 95:80. 

Da biste pobijedili prvaka Eurolige morate odigrati vrlo ozbiljnu utakmicu, s puno koncentracije, bez previše grešaka...  - ističe Marca, španjolski sportski dnevnik, u komentaru utakmice u kojoj je Real Madrid napravio sve to kako bi izvukao glavu iz rupe u kojoj je bio i podigao glas (aludira se na činjenicu kako je do ove utakmice dobio u novoj sezoni samo tri od osam utakmica).

Imao je Real u 33. minuti vodstvo 78:62, na kraju je sve zakomplicirao, ali najvažnije je ostvario, te sad nakon 4. kola ima isti učinak kao i Panathinaikos, 2/2. Real kod kuće ove sezone ima stopostotan učinak, ali u gostima ne zna za pobjedu. Isto je i u španjolskom prvenstvu gdje je odigrao jednu utakmicu kod kuće, a dvije u gostima.

Mario Hezonja je pobjedi protiv Panathinaikosa doprinio sa 7 koševa i 2 skoka, proveo je u igri 21 minutu, pogodio je 3 od 8 šuteva iz igre (2/4 za dva, te 1/4 za tricu). Zakucao je za spomenutih 78:62, pogodio je dvije minute prije kraja tricu za 88:78 kad je Pao zaprijetio...

Facundo Campazzo je bio prvo ime Reala i utakmice – 19 koševa, 5 skokova, 6 asistencija, 2 osvojene lopte, šut za dva 4/6, za tricu 3/6, a ubacio je i oba slobodna bacanja. Istaknuli su se još Džanan Musa (15 koševa, 3 skoka, 3 asistencije) i Walter Tavares (8 koševa, 6 skokova i 3 asistencije). 

I nije Hezonja bio jedini Dubrovčanin na parketu Wizink centra u Madridu. Glavni sudac utakmice, koju je pratilo više od 10.000 gledatelja, bio je Sreten Radović. Prošle sezone je četvrti put sudio na Final fouru, odradio u sezoni 2023./24. više od trideset euroligaških utakmice... I ove sezone je sve po starom, svaki tjedan – Radović negdje glavni. Propustio je samo 3. kolo, koje se također igralo ovog tjedna. Na startu nove sezone Eurolige sudio je ogled Virtus – Anadolu Efes, potom u 2. kolu Olympiacos – Žalgiris

image

Dubrovčanin Sreten Radović, jedan od najboljih europskih sudaca

Tonči Vlašić/

U 5. kolu Real Madrid dočekuje Crvenu zvezdu (četvrtak, 24. listopada). Euroliga još nije objavila koju će utakmicu idući tjedan suditi Radović, godinama jedan od najboljh europskih sudaca.  

18. listopad 2024 00:14