StoryEditorOCM
KošarkaLIGA ZA PRVAKA |

DUBROVAČKI KLUB U ULOZI PRVOG FAVORITA Prvo borba za prvo finale, a potom za prvi trofej, sretno Ragusa!

Piše Tonči Vlašić
22. siječnja 2021. - 22:35

Najjužnija hrvatska županija nikad nije imala prvaka, Dalmacija ga čeka 13 godina – Šibenik je 2008. podigao pokal prvaka Hrvatske, a nakon toga se slavi u unutrašnjosti Lijepe naše (Gospić četiri u nizu), od 2013. trofej prvaka je u glavnom gradu (Novi Zagreb), a od 2014. u vitrinama Medvešćaka.

Šibenik je ove sezone sudionik Lige za prvaka, i njega će se dosta toga pitati, bio je drugi u južnoj skupini, dobio je osam od deset utakmica u prvom dijelu, ali jedina bez greške u obje skupine prvog kruga prvenstva bila je Ragusa. Uz to, dubrovačka ekipa je posegnula za važnim kotačićem šibenske ekipe uoči početka Lige za prvaka. Reprezentativka Josipa Silov je sad u njenom dresu. I to, a i sve što je dubrovački klub ostvario od proljeća 2019., gura ga u ulogu prvog favorita.

Ragusa ne zna za poraz od 16. ožujka 2019. godine. Ragusa je prošlu sezonu, koja je prekinuta zbog korone, i koja nije na kraju nastavljena, bila bez greške. Prošlu godinu, računajući oba domaća natjecanja, dobila je sve utakmice. Njezin niz pobjeda, koji je počeo u sezoni 2018./19., narastao je u prvenstvu na dvadeset i osam utakmica. Naravno, ulogu prvog favorita trebat će opravdat na parketu. Ragusa kreće po svoj prvi naslov prvaka Hrvatske iz Pule (subota, 16 sati).

Prvog suparnika je potopila u svom domu (89:49), ali se dobro namučila u njegovom (68:57).

U deset kola Lige za prvaka pratit ćemo bitku za prva dva mjesta, a nakon toga nas čeka veliko finale na tri pobjede.

Preostali parovi 1. kola Lige za prvaka: Medveščak dočekuje Mursu (subota, 19 sati), a Šibenik je gost Trešnjevke (nedjelja, 17.30 sati).

26. travanj 2024 17:58