StoryEditorOCM
KošarkaKVALIFIKACIJE

Dubrovačka večer u Rijeci, mali Roko skupa sa Super Mariom razbio domaćina Eurobasketa!

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2024. - 23:28

Dobili smo Cipar u Rijeci s 92:63, a nekako nam je važnije bilo da Bosna i Hercegovina u Tuzli ne iznenadi Francusku, koja je nas dobila 73:61 u Brestu prije tri dana. I kad se to nije dogodilo, 74:64 za Francusku, odmah je bilo lakše.

U našoj kvalifikacijskoj skupini s četiri reprezentacije dalje idu dva najbolja plus Cipar, a on ide jer je jedan od domaćina Eurobasketa2025. i kao takav ima osigurano mjesto na njemu. Za nadati se kako će izgubiti svih šest utakmica, prije tri dana je pao doma s 66:99 od BiH, kako neće imati utjecaja na to tko će od preostale tri reprezentacije otpasti. Ustvari, Francuska je prvi favorit. To je pokazala protiv nas u svom domu, sad i u gostima kod BiH, te su nama dva ogleda protiv BiH ključna, a oni se igraju krajem godine. Prvi je 21. studenog u nas, drugi tri dana poslije u njih.

Hrvatska – Cipar u Rijeci? Sve je bilo u znaku Dubrovnika. Prvo je kapetan reprezentacije Mario Hezonja podigao trofej Večernjaka za najboljeg hrvatskog košarkaša u 2023. godini, a zatim je skupa s malim od Nikše Prkačina, Rokom, očitao lekciju suparniku. Obojica su utakmicu zaključila s ‘double double’ učinkom. Prkačin 24 koša i 10 skokova, ukradena lopta i dvije blokade, pogodio je 10 od 12 lopti iz igre, sve za dva, te sva četiri slobodna bacanja. Hezonja 22 koša, 10 skokova, 4 asistencije i ukradene lopta. Prkačin valorizacija 34, a Hezonja 27! Hezonja je pogodio 5 od 7 šuteva za dva, te 3 od 8 šuteva za tricu, i sva tri slobodna bacanja.

Ne smijemo zaboraviti kako je pomoćnik izbornika Josipa Sesara trener Dubrovnika Ivan Perinčić.

Francuska ima 2/0, mi i BiH po 1/1, a Cipar 0/2. Čekamo drugi blok kvalifikacija. Tad pada odluka. 

29. travanj 2024 22:08