StoryEditorOCM
KošarkaČEŠKA |

DOMAGOJ PROLETA OPET DVOZNAMENKASTI Dubrovčanin s prosjekom od 14 koševa po utakmici drugi strijelac momčadi

Piše Tonči Vlašić
3. prosinca 2020. - 20:33
Dekstone Turi Svitavy za koju nastupa ove sezone Dubrovčanin Domagoj Proleta upisao je osmi poraz u jedanaestom nastupu u češkom prvenstvu. U utakmici 11. kola poražen je kod Basket Brna s 88:75.

Proleta je protiv Basket Brna za 24 minute u igri postigao 10 koševa, pogodio 3 od 8 šuteva iz igre, te dva od tri slobodna bacanja, imao 5 skokova, asistenciju, osvojenu i izgubljenu loptu, te blokadu. Bio treći najbolji igrač svoje momčadi. Dakstone Turi Svitavy je predzadnji, jedanaesti, ali samo pobjedu udaljen od osmog mjesta, koje vodi u doigravanje za prvaka, a ima dvije pobjede više od posljednjeg. Vode Nymburk i Opava s omjerom 9/1.

Posljednje tri sezone Dakstone Turi Svitavy je igrao polufinale doigravanja za prvaka, te dva puta bio na završnom turniru kupa.

U dodsadašnjem dijelu prvenstva Proleta je drugi strijelac svoje momčadi s prosjekom od 14 koševa, te 4,2 skoka i 1,5 asistencije po utakmici.

image
Domagoj Proleta, 22-godišnji Dubrovčanin u dresu Dekstone Turi Svitavy, češkog prvoligaša foto: Frantisek Renza/basketbalsvitavy
17. travanj 2024 13:08