StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

DOBRO JE POČELA NOVA SEZONA, KAD BI TAKO I ZAVRŠILA Kapetan Ante Tomić podigao pobjednički pokal!

11. rujna 2019. - 19:14
Ante Tomić je podigao prvi trofej u novoj sezoni. Njegova Barcelona, u kojoj je od ljeta 2012., a čiji je kapetan od početka prošle sezone, dobila je s 93:92 MoraBanc Andorru u finalu 40. izdanja katalonske lige te po dvadeset i drugi put osvojila naslov.

Barcelona nije bila kompletna u natjecanju koje je tradicionalno uvod u novu sezonu. Thomas Heurtel je ozlijeđen, a Victor Claver, Pau Ribas i Kevin Pangos su na Svjetskom prvenstvu u Kini. Junak Barcelone na turniru u Badaloni bio je Nikola Mirotić, nekadašnji igrač Real Madrida, koji je posljednji pet sezona igrao u najjačoj ligi svijeta, i to prvo za Chicago Bullse, zatim New Orleans Pelicanse te Milwaukee Buckse. Postigao je u finalu 28-godišnji košarkaš, koji je rođen u Podgorici, 25 koševa te imao 11 skokova za 27 minuta provedenih u igri. Inače, Barcelona je do pobjede stigla ubačajem Brandona Daviesa sekundu prije kraja četvrte četvrtine. Mirotić je promašio šut za tricu, a Davies uhvatio loptu pod košem MoraBanc Androrre i pogodio. Posljednji pokušaj MoraBanc Andorre blokirao je Mirotić sa zvukom sirene.

32-godišnji Tomić je u finalu igrao 12 minuta. Postigao je 4 koša, pogodio oba šuta za dva. Skakao je i asistirao. Inače, sve utakmice 40. izdanja katalonske lige su bile neizvjesne. Barcelona je finale izborila 87:85 pobjedom protiv Joventuta, domaćina turnira, dok je MoraBanc Andorra sa 67:64 dobila u polufinalu Manresu.

Tomiću je ovo bio osmi nastup u katalonskoj ligi te sedmi naslov pobjednika natjecanja u kojem je dva puta bio MVP, 2014. i 2017. godine. Barcelona, koju i dalje vodi Svetislav Pešić, ojačala je momčad za novu sezonu. Osim Mirotića stigao je, tj. vratio se nakon tri godina igranja u NBA ligi za OKC Alex Abrines. Zatim, iz moskovskog CSKA došao je Amerikanac Cory Higgins. Davies je stigao iz Žalgirisa... Barcelona 'puca' ne samo na sve domaće trofeje već i na naslov prvaka Europe.
26. travanj 2024 06:03