StoryEditorOCM
KošarkaDOBRO JUTRO PREMIJERLIGAŠI!

Božo Koprivica, predsjednik Dubrovnika: ‘Sad slavimo, ali ne razmišljamo tek sad o najvećem rangu!‘

Piše Tonči Vlašić
18. svibnja 2023. - 10:06

Tiskali su majice s natpisom Prvaci, sakrili ih od struke i igrača, a njih su u dvoranu Sokolana u Kaštel Sućurcu unijeli tijekom posljednje četvrtine. Imao je Dubrovnik u tom trenutku lijepu prednost, bilo je jasno kako će dobiti Ribola Kaštelu i u drugoj utakmici finala, te kako se neće igrati majstorica u Gospinom polju, a što je priželjkivao sastav iz Kaštel Sućurca, već kako će slaviti povratak u najveći rang! 

- Iskreno, bilo je straha uoči finala, ali kad smo onako sjajno otvorili prvu utakmicu finala, poveli 10:0 i 29:9, on je nestao. U drugoj utakmici, kad smo nakon vodstva Ribole 23:21 pet i pol minuta poslije vodili 39:23, napravili 18:0, po meni je bilo gotovo. Ha, majice smo počeli dijeliti dosta prije kraja utakmice. Sreći nije bilo kraja. Čestitke igračima, trenerima, svima koji su pomogli, hvala na podršci, a imali smo je ove sezone.. - jutro nakon slavlja priča Božo Koprivica, predsjednik Dubrovnika. 

Vratio se dubrovački klub u najveći rang. Izborio ga je prije 19 godina prvi put. Ispao iz njega prije deset godina. Opet će igrati protiv Cibone, Splita, Zadra...

- Zadnja dva mjeseca su bila duga, baš duga... Na kraju kad je bilo jasno kako smo prvi i u Ligi za pobjednika, vrijeme do prve utakmice finala je sporo teklo. Pa i nakon te prve, a čekajući drugu koja je bila samo četiri dana poslije. Sustav natjecanja je takav kakav jest. Mi smo bili najbolji u prvom dijelu sezone, pa najbolji u Ligi za pobjednika, i onda smo imali situaciju da se Vrijednosnice Osijek pojačavaju, a one su nam u tom trenutku bile prvi pratitelj, te ako izgubiš na kraju finale na dvije pobjede, kako sve pada u vodu. Na kraju nismo igrali s osječkim sastavom, Ribola Kaštela ih je dobila, te je ona ušla u finale i to zahvaljujući samo jednom košu razlike u njihova četiri ogleda. Opet, Ribola Kaštela ima nekoliko iskusnih igrača. Opasan je bio i Kvarner... Hoću reći kako je baš bilo teško ostvariti uspjeh, zbog toga je bilo straha, ali sve je na kraju ispalo odlično. 

Vraćamo se na početak sezone. Prva utakmica u Puli, Dubrovnik kreće po najveći rang, a upisan poraz od Stoje. Božo Koprivica u Sportskoj dvorani širi ruke, sliježe ramenima.

- Da, pripreme su bile dobre, dobar posao samo napravili u slaganju momčadi... Srećom, što smo se tad nadali, vrlo brzo se pokazalo kako je to bio samo jedan loš dan, ništa više. Nakon toga su nanizali dvadeset i tri pobjede. Ali, zbog sustava natjecanja, ponavljam, pa i zbog toga što se može dogoditi jedan loš dan, nismo mirno spavali...

Vrti Koprivica film sezone 2022./23. 

- Doveli smo pravog trenera. Ivan Perinčić je sve odlično posložio. On je bio prevaga. Zatim, pogodili smo s dovođenjem stranca. Levi se pokazao pun pogodak. Odličan i jučer u drugoj utakmici finala. Kapetan Ivan Vodopija je baš bio odličan protiv Ribole u Kaštelama. Kad je Filip Vujičić pogodio tricu s deset metara, ma znao sam kako je to to, kako ćemo slaviti. Hvala svima na čestitkama, a dobili smo ih puno, puno. Iduće sezone ćemo opet igrati protiv najboljih, a mene raduje to što će opet, kao i prije gotovo 20 godina, dvorana biti puna...

image

Slave košarkaši Dubrovnika

Josko Supic/Cropix/

Da, u prvoj prvoligaškoj sezoni kluba, 2004./05., postavljale su se montažne tribine iza koševa, stolice na parket ispod glavne tribine, te je u dvoranu moglo stati između 1700 i 1800 gledatelja. I sve je bilo puno.

- Nadam se kako će opet biti tako... Sad slavimo, ali ne razmišljamo tek sad o najvećem rangu. Odavno smo sjeli, te razmišljali što i kako dalje, ako uspijemo ostvariti željeno. Znamo što nas čeka. Vjerujemo u pomoć Grada. Velika je razlika između drugog ranga u kojem smo bili najbolji i najvećeg ranga u kojem ćemo opet igrati. Zatim, treba vidjeti što kaže struka po pitanju momčadi. Perinčič ostaje - istaknuo je Koprivica. 

- Neki dan smo imali jedan razgovor na temu ove sezone, te iduće. Mnogi su se iznenadili kad smo rekli kako smo ove sezone imali devet natjecateljskih ekipa. Da, devet. To je ogroman pogon. Imali smo gostovanja u Pazinu, Puli, Rijeci, Đakovu, Osijeku... I, što je najvažnije, nije prva momčad jedina s čijim se uspjehom možemo pohvaliti. Sad su nam U9 prvaci Hrvatske, U11 je igrala u završnici, kadete sad čeka završnica... Imamo mi i drugu ekipu, a ona je također bila pun pogodak. To ćemo imati i dalje. Vidio se napredak kod mladih igrača od kojih su neki već priključeni prvoj momčadi. Spomenut ću Miovića,reprezentativca,  a ima ih još...

Trideset pobjeda Dubrovnika!

Dubrovnik je u sezoni 2022./23. u drugom razredu dobio 30 od 34 utakmice. U prvom dijelu najbolji - omjer pobjeda i poraza 21/1, u Ligi za pobjednika prvi - 7/3 s tim što je dva poraza doživio kad je osigurao prvo mjesto te krenuo se priprematio za finale, a u finalu čistih 2/0!

Zvoni mobitel Koprivici, stižu čestitke...

- Svi, i konkurencija, ističu kao smo zaslužili prvo mjesto, kako smo bili najbolji. To je, naravno, lijepo čuti. Što se tiče činjenice kako smo sad opet u najvećem rangu, presretni smo zbog toga. Svjesni, naravno, kako je velika razlika između ovog drugog i tog najvećeg ranga natjecanja. Znamo kako najveći rang zahtjeva još bolju organizaciju kluba. Nadam se kako ćemo uspjeti i na tom polju ostvariti uspjeh. Okupit ćemo se svi u subotu u Gospinom polju, proslaviti uspjeh, povratak u najveći rang, te se potom okrenuti novoj sezoni. Kako što je sad vrijeme sporo prolazilo, ha, sad će proletjeti. Tako je to... Zbog toga valja nastaviti raditi i dalje - rekao je predsjednik Dubrovnika. Osmijeh mu ne silazi s lica. 

26. travanj 2024 11:19