StoryEditorOCM
KošarkaKRALJ JE KRALJ!

Drugi Dubrovčanin u povijesti s nagradom HR košarkaš godine, Super Mario u Rijeci podigao trofej!

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2024. - 21:15

Neki dan je dobio nagradu Slobodne Dalmacije, Dalmatinac u svijetu. Jučer je proslavio 29. rođendan, a danas je uoči ogleda s Ciprom u kvalifikacijama za Eurobasket, u Rijeci, preuzeo nagradu za najboljeg hrvatskog košarkaša u 46. izdanju ankete Večernjeg lista.

Tko je rekao kako je naš mali najbolji? Neven Spahija, Velimir Perasović, Slaven Rimac, Jurica Golemac, Rok Stipčević, Bruno Šundov, Vladimir Anzulović, Davor Kus, Dalibor Bagarić i Ante Nazor. Kad se zbrojilo, Super Mario, koji je s Real Madridom osvojio naslov prvaka Europe i španjolski Super kup, s repkom nas ostavio u igri za nastupom na Olimpijskim igrama u Parizu, 78 bodova. Nakon njega NBA liga. Drugo mjesto je zauzeo Clippers Ivica Zubac sa 63 boda, treći Dario Šarić koji je godinu počeo u dresu Oklahome, a potom postao članom Golden Statea. Šibenčanin je dobio 59 bodova, četvrti je Bojan Bogdanović koji je 2023. proveo u dresu Detroita s 35 bodova…

image

Mario Hezonja protiv Partizana u beogradskoj Areni 2023.

Tonči Vlašić/
image

Mario Hezonja, Dubrovčain u dresu Reala protiv Olympiacosa u Pireju

Tonči Vlašić/

Eto, nek‘ se zna kako je među osam igrača, koji su dobili bodove u anketi još jedan Dubrovčanin, Ante Tomić, koji igra za španjolski Joventut, i što je stariji, to je bolji, a on je neki dan, 17. veljače, kad je hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila naslov svjetskog prvaka, trijumf u Dohi se ne zaboravlja, ugasio 37 svjećica na rođendanskoj torti.

I kad spominjemo Tomića - on je bio 2009. godine prvi Dubrovčanin koji je osvojio nagradu Večernjaka za hrvatskog košarkaša godine, i to naš ‘mali‘ od 217 centimetara nije uspio samo tad, već i 2014. godine. Sad najbolji Hezonja. Rekorder ankete je dubrovački zet Bojan Bogdanović s osam trofeja.

Nagradu je Mariu uručio novinar Večernjaka Dražen Brajdić.

image

Dubrovčaninu je nagradu u ime Večernjaka uručio Dražen Brajdić

Damir Skomrlj/Cropix/
26. travanj 2024 23:05