StoryEditorOCM
AutomobilizamVOZAČI SU NA BRDU |

VOZI SE U GOSTIMA, U ILIRSKOJ BISTRICI Župa dubrovačka napada, Dubrovnik Racing brani vrh

Piše Tonči Vlašić
28. kolovoza 2021. - 10:23

Prije 14 dana su bili u Cazinu, prošli vikend jurili po Slovakia Ringu, ovaj će bit u Ilirskoj Bistrici, idući su u Brnu.... Brdo, krug, brdo, krug. Brno je zadnja stanica kruga, u Češkoj se zaključuje ovogodišnjeg državnog prvenstva na kružnim stazama, dok nakon Ilirske Bistrice, gostovanja u Sloveniji, imaju naši još dva brda - Buzet, te finale u gradu, Nagrada Dubrovnika.

Na krugu Ragusa Racing lovi treće mjesto, mjesto na pobjedničkom postolju, te je brdo stavila po strani. Kod Župe dubrovačke je obrnuto. Na brdu lovi naslov prvaka, a krug je 'tamo negdje daleko'. Dubrovnik Racing pak brani naslov prvaka na brdu i na krugu, u oba natjecanja gleda trenutno s vrha, te vozi opet jedno i drugo u punom sastavu. Konkurencija ga tjera na to. Na brdu Župa dubrovačka, a na krugu Saint Christopher Racing Team.

U oba natjecanja Dubrovnik Racing ima lijepu prednost. Župi dubrovačkoj bježi 55,5 bodova, a Saint Christopher Racing Teamu 32 boda. S obzirom na 'dugu klupu', prednost je u oba natjecanja velika. Ragusa Racing je zahvaljujući povijesnom uspjehu potpisanom prošli vikend, prvi put prva na krugu, i to je jednom, već je dobila obje na Slovakia Ringu, pak stekla prednost u utrci lovu na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja.

Osim što je zanimljiva borba za naslov klupskog prvaka u obje discipline, tu su i pojedinačni naslovi, a i tu hrvatski jug dobro stoji, drži na brdu tri od pet pojedinačnih naslova. 'Smeta' mu samo Domagoj Pereković iz Zanatlije, koji je u Mitsubishi Lanceru Evo IX drži preostala dva pojedinačna naslova. Smiješi se Perekoviću naslov u kategoriji I te u grupi E1. Kategorija II je u rukama Laszla Szasza, legendarnog Mađara, koji već 'stoljeće' vozi za Dubrovnik Racing u svojoj formuli Reynard F3000, koji je nanizao devet naslova državnog prvaka, u grupi A prema naslovu hita adut Župe dubrovačke, odlični mladi Riječanin Matija Jurišić, dok su u grupi N vrh zauzeli vozači Dubrovnik Racinga, ali dvojica su odmakla dosta, Nikola Radnjić i(li) Đivo Franić - pitanje je sad s tim što Radnjića sad neće biti u Sloveniji. Međutim, na kraju sezone se briše jedan najslabiji plasman, svaki vozač ima pravo na jedan loš dan ili nedolazak...

Treninzi u Ilirskoj Bistrici voze se u subotu, 28. kolovoza, a za bodove u nedjelju, 29. kolovoza. 

25. travanj 2024 22:27