StoryEditorOCM
AutomobilizamNAGRADE RAGUSA RACINGA

Uz Rijeku dubrovačku finale sezone najmasovnije discipline, Dragan Serden: ‘Mirinovo je Mirinovo, i točka!‘

Piše Tonči Vlašić
24. listopada 2024. - 19:22

Sad je to tako svake godine. Prije neki dan se jurilo gore, iznad mosta, prema Osojniku, zaključila se domaća sezona na brdskim stazama 24. Nagradom Dubrovnika - Memorijal ‘Željko Đuratović‘ trofej ‘Dubravko Čikor‘, a sad će se juriti ispod mosta, uz more. 

- Od 2022. godine ponovno se Nagrada Ragusa Racinga održava na stazi Mirinovo. Bili smo nekoliko godina u Banićima, u Dubrovačkom primorju, bili smo jedne godine u Gospinom polju, ali, sto puta sam rekao, opet ću ponoviti: Mirinovo je Mirinovo, i točka – kaže Dragan Serden, ‘kapo’ Auto kluba Ragusa Racing, zadnjih godina predsjednik Odbora za autosport Hrvatskog auto i karting saveza. 

I kako je bilo do sad, tako je i ove godine: dva su radna dana, svaki dan jedna Nagrada, a ove godine je riječ o kojim po redu Nagradama Ragusa Racinga?

- U subotu je 23. Nagrada, a u nedjelju 24. – kaže Serden. Kopamo po arhivi Dubrovačkog vjesnika, kad je bila prva Nagradu uz Rijeku dubrovačku? Odgovor: 2006. godine!

- Autoslalom sezona je krenula u svibnju natjecanjima u Lasinji kod Karlovca, potom Prelogu, u lipnju utrkama u Pločama i Zagrebu, a nakon ljetne stanke u rujnu se nastavilo natjecanjem u Stubičkim Toplicama. Natjecanja u Rijeci dubrovačkoj su finale ovogodišnjeg uspješnog prvenstva, koje će u sedam natjecanja voziti više od 200 vozača čime se autoslalom vraća u velikom stilu i na tron kao najmasovnija disciplina autosporta pri čemu treba imati u vidu kako državno prvenstvo voze samo nositelji naših sportskih licenci – ističe Serden. 

Prijave za 23. i 24. Nagradu Ragusa Racinga su zaključene. 

- U čudo smo vjerovali, ali 95 prijava premašuje i ta očekivanja. Bit će gužve na Mirinovu, dijelu ceste između Mokošice i Lozice gdje je kroz dva natjecateljska dana za očekivati više od 800 startova. Ovogodišnja lista prijava je druga najduža po broju imena nakon one rekordne iz 2009. godine kada smo imali prijavljenih 109 imena. Bit će puno posla za vozače, ali i sve one koji sudjeluju u realizaciji jer, sportski gledano, puno toga nije odlučeno. Mnogi priželjkuju kako će se naći na kraju sezone na pobjedničkom postolju – istaknuo je Serden. 

image

Dragan Serden (Auto klub Ragusa Racing)

Tonči Vlašić/

U ukupnom poretku Nenad Damarija iz Auto kluba Pula Rovinj je vraški blizu naslovu državnog prvaka. Marin Leš, koji je također član Pula Rovinj, te prošlogodišnji prvak Goran Sruk iz Auto kluba Dubrava se nadaju kako vodeći neće biti uspješan, te kako će oni imati priliku za skok na tron.  

U klasi 1 pobjedu je osigurao Igor Bogović iz Auto kluba Dubrava, ali unatoč tome, prijavio se za nastup. U grupi 2 naslov je osigurao mladi Fran Kranjac iz Auto kluba Delta. U klasi 3 trenutno vodeći Marin Petrić iz Auto kluba Rijeka nije se prijavio, dolaze trenutno drugoplasirani Ivan Dropučić iz Auto kluba Dubrava i trećeplasirani Ozren Vitezica iz Auto kluba Učka sport. Oni su sad glavni pretendenti na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Petrić ima 5 bodova više od Dropučića i 15 više od Vitezica. Nenad Demarija je osigurao naslov u klasi 4, a u klasi 5 čeka nas pravi obračun budući da su u igri za naslov trenutno vodeći Marin Leš iz Auto kluba Pula Rovinj, zatim Danijel Šimunović iz Auto kluba Dubrava i Marko Stanisavljević iz Auto kluba Zaprešić. U idealnom razvoju situacije pobjednikom može biti i trenutno četvrti Dean Runtas, član Zaprešića.

U klasi 6 čeka nas borba između Gorana Sruka iz Auto kluba Dubrava i mladog Mateja Radovanovića iz Auto kluba Delta, u klasi 7, nedolaskom nekih vozača, uz povoljan razvoj događaja tron se smiješi Filipu Biloti iz Auto kluba Trogir. U poretku klubova do posljednjeg trenutka bodove će brojati trenutno vodeći Auto klub Pula Rovinj i Auto klub Dubrava...

Sprema se i domaćin. Auto klub Ragusa Racing je zastupljen u svim klasama. Tko su mu udarne snage? Mateo Škoda u klasi 1, Dado Velašević u klasi 5, Tonći Matušić u klasi 3. Može li opet netko drugi iznenaditi, te se iskazati na domaćoj stazi. 

U subotu, 26. listopada, treninzi su od 10 do 11.30 sati, utrke od podne do 17 sati. U nedjelju, 27. listopada, treninzi su od 9.30 do 11 sati, a utrke od 11.30 sati do 16.30 sati. 

24. listopad 2024 19:26