StoryEditorOCM
Automobilizam22. NAGRADA RAGUSA RACINGA

‘Time‘ je za konačne rezultate: Deni Kmetović, Iva Demarija, Anto Prnić, Zanatlija i Pelješac Racing!

Piše Tonči Vlašić
22. listopada 2023. - 23:15
Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Nenad Demarija, Deni Kmetović i Marijo Barović - generalka)Tonči Vlašić/

E, vaja poć leć, finila je ova - 22. Nagrada Ragusa Racinga. U Caffe baru Time u Staroj Mokošici Dragan Serden, predsjednik Auto kluba Ragusa Racing, organizatora natjecanja, ujedno predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza, uzeo je mikrofon u ruke, te proglasio najbolje, a oni najbolji su zbrajali to što su napravili ove nedjelje na stazi Mirinovo, posljednjem činu sezone u autoslalomu, dodali onom što su napravili na prethodnih pet natjecanja, i gledali koji su na kraju sezone, jesu li oni najbolji.

Dakle, ovo van je štorija (priča) o autoslalomu u 2023. godini. Zadnju stanicu osvojio je Deni Kmetović iz Župe dubrovačke, Iva Demarija je bila najbolja u konkurenciji vozačica, Matej Radovanović najbolji junior, a Zanatlija najuspješniji klub. I onda, kad je Serden prozvao sve na pobjedničko postolje, bilo je jasno kako je Goran Sruk iz Dubrave prvak Hrvatske, kako je Iva Demarija po tko zna koji put državna prvakinja, najbolja među vozačicama, Matej Radovanović juniorski prvak, te kako je Zanatlija najbolji klub natjecanja. 

- Nažalost, loš nastup u subotu je odnio naslove - priznao je Nenad Demarija iz Auto kluba Pula Rovinj. On je bio vodeći uoči dvije zadnje utrke sezone, koje su se ovaj vikend održale na stazi Mirinovo, a njegov klub je imao prednost u odnosu na Zanatliju. Ali, osmo mjesto u ‘generalci‘ u subotu, na 21. Nagradi Ragusa Racinga, te je Sruk pobjedom skočio na prvo mjesto. Do promjene je tad došlo i u poretku klubova. Zanatlija je i u subotu bila najbolja, te preuzela vodstvo. 

Nenad Demarija je na kraju bio treći na 22. Nagradi Ragusa Racinga, ispred njega dvojac Župe dubrovačke (drugi, iza Kmetovića, bio je Marijo Barović). Sruk? Šesto mjesto, koje donosi šest bodova, bilo mu je dovoljno da sačuva prednost koju je stekao dan prije u odnosu na Marina Leša i Nenada Damarije (Leš, također član Pula Rovinja, bio je danas četvrti).

Klupski autoslalom? Pula Rovinj je uoči dvije Nagrade Ragusa Racinga imala sedam bodova više od Zanatlije, koja je osvojila u subotu trinaest više. Danas Zanatlija 55 bodova, isto toliko na drugom mjestu Pula Rovinj, treći Fly with Kolman 44 boda, Župa dubrovačka četvrta s 43 boda, Ragusa Racing peta s 37 bodova...

Kup povijesnih automobila? Obje Nagrade Ragusa Racinga osvojio je Anto Prnić i njegov Pelješac Racing, a tom uspjehu kluba iz Potomja danas su doprinijeli još i Josip Prizmić, Duje Prižmić i Marin Grljušić. Pelješki klub nije mogao na sve utrke, a na onima na kojima je bio, nije bio kompletan, ali sad je potegao u Mokošici, i uoči zadnje stanice, koja je u Rijeci, u igri je za naslove. Hoće li uspjeti ponoviti prošlogodišnje uspjehe unatoč svemu? Znat će se početkom idućeg mjeseca.

- Nadam se kako ćemo uspjeti otići kompletni u Rijeku - poželio je Prnić, koji je 2022. godine bio pobjednik u ‘generalci‘ i u juniorima, a skupa s ostalima odveo Pelješac Racing na tron.  

Nagrade Ragusa Racinga? Prva po kiši, druga po suncu, oba dana super zanimljivo, a što je baš zanimljivo za sezonu u autoslalomu: šest natjecanja - šest različitih pobjednika. U Prelogu je prvi bio Nenad Demarija, u Pločama Marijo Barović, u zagrebačkoj Dubravi Hrvoje Belinić, u Stubičkim Toplicama Domagoj Belinić, prvu Mokošicu je osvojio Goran Sruk, a drugu Deni Kmetović. 

- I sad je ‘Time‘ za poć leć. Bilo je naporno ovaj vikend, ali uspješno - odjavio je disciplinu autoslalom za 2023. godinu Serden uz pozdrav: VIdimo se i dogodine u Mokošici. 

SLIKOVNICA S PROGLAŠENJA NAJBOLJIH 22. NAGRADE RAGUSA RACINGA

image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Dragan Serden je sve zbrojio)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Mihael Zvone, dopredsjednik Ragusa Racinga i Andrea Rastovsky - najbolja vozačica Kupa povijesnih automobila,)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Duje Prižmić, Anto Prnić i Rocco Kaucki - drugi, prvi i treći u juniorima u Kupu povijesnih automobila)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (klupski Kup povijesnih automobila, drugi Belson Nostalgija, prvi Pelješac Racing i treći Remetinec)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Zlatko Brozoić, Anto Prnić i Josip Prižmić - troje najboljih u Kupu povijesnih automobila, drugi, prvi i treći)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Mateo Škoda, Filip Agić i Mateo Kolman - autoslalom, klasa 1 - drugi, prvi i treći)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Fran Kranjac, Marko Palijan i Dado Velašević - autoslalom, klasa 2 - drugi, prvi i treći)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Marko Čerljenko, Ivan Dropučić i Maro Slade - autoslalom, klasa 3 - drugi, prvi i treći)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Iva i Nenad Damarija, te Dario Merlić - - autoslalom, klasa 4 - drugi, prvi i treći)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Marko Stanisavljević, Marin Leš i Danijel Šimunović - - autoslalom, klasa 5 - drugi, prvi i treći)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Goran Sruk, Matej Radovanović i Ivan Živković - autoslalom, klasa 6 - drugi, prvi i treći)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Deni Kmetović i Marijo Barović - autoslalom, klasa 1 - prvi i drugi)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (juniori autoslalom, Fran Kranjac, Matej Radovanović i Marin Leš)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Matko Zvono, tajnik Ragusa Racinga)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (Kristina Harapin, Iva Demarija i Andrea Čutić - vozačicem, treća, prva i druga)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga (klupski Zanatlija, Pula Rovinj i Fly with Kolman)

Tonči Vlašić/
image

Dodjela nagrada 22. Nagrade Ragusa Racinga - Orsat i Lukša Serden

Tonči Vlašić/

25. travanj 2024 10:17