StoryEditorOCM
AutomobilizamBRDSKO PH |

TENOR KLAPE RIŠPET ‘PARKIRAO‘, IVAN PETRUŠIĆ NAPREDOVAO Župa dubrovačka narasla za dva boda, njeni vozači pljeskali, a njihovi mališani uzeli pokal

Piše Tonči Vlašić
5. srpnja 2021. - 10:11
Klupski poredak - drugi Dubrovnik Racing, prva Župa dubrovačka, pokal su preuzeli mališani članova kluba slavodobitnika, a Velika Gorica trećaTonči Vlašić

Bilo je 70:69,5 u bodovima za Župu dubrovačku protiv Dubrovnik Racinga u trenutku kad se Laszlo Szasz uspeo s Reynard F3000 Zytek po drugi put u nedjelju na Kozjak, kad je u toj drugoj bodovnoj utrci odvozio najbrže, te potvrdio kako je on, iskusni Mađar u bojama Dubrovnik Racinga, ukupni pobjednik trke Splitskog Auto kluba.

Ali, kad je gotovo sat poslije Frane Jukić, 41-godišnji član Saint Christopher Racing Teama parkirao svog VW Polo 1.4 ispred šatora u kojoj je bio žiri natjecanja, nema tko nije istaknuo kako će narasti prednost Župe dubrovačke u odnosu na aktualnog prvaka, Dubrovnik Racinga.

Na kraju se to i dogodilo, a dogodilo se da se bodovni konto slavodobitnika 24. Nagrade Malačka Sveti Dujam 2021. popravio za dva boda jer auto Jukića nije bio tehnički ispravan.

Do tad okruglih 70 bodova Župi dubrovačkoj donijeli su Matija Jurišić, Nihad Seferagić i Deni Kmetović, Jurišić i Seferagić po 25, a Kmetović 20 bodova, međutim, kad je izbrisan rezultat Jukića, napredovao je Ivan Petrušić, koji je u tom trenutku gledao u leđa Vlaju rođenom u Splitu, prvom tenoru klape Rišpet, a koji je prošle sezone 'pjevao' najbolje na kružnim stazama, te odnio naslov državnog prvaka u grupi 1.

I kad se to dogodilo, Petrušić je stigao do dodatnih 5,5 bodova, ukupno osvojio na Malačkoj 22 boda, te je on bio među tri najuspješnija vozača Župe dubrovačke na trećoj utrci sezone i na kraju je on činio udarnu trojku, koja je potpisala trijumf župskog kluba.

Župa dubrovačka je tako osvojila Malačku s ukupno 72 bodova, te je novo ime na popisu ovogodišnjih slavodobitnika. Naime, Sveta Nedjelja je bila najbolja na Sljemenu, a Dubrovnik Racing u Skradinu na drugoj brdskoj utrci sezone. Međutim, Dubrovnik Racing, aktualni prvak, na svakoj utrci je najbrojniji, te ako nekome pođe po zlu, kao što se to na Malačkoj dogodilo Maru Franiću (odustao je u prvoj vožnji), šteta je možda tek koji bod, uglavnom, ne velika. Župa dubrovačka je pak na prvu utrku sezone išla s trojicom, dogodilo se da je jedan ostao bez plasmana (Marijo Barović, bodove su osvajali samo Matija Jurišić i Antonio Hernaut), te je šteta bila velika. Dubrovnik Racing je na Sljemenu stekao čak 31 bod prednosti u odnosu na Župu dubrovačku od koje je skupio šest bodova više kad su 'trke bile priko Krke', te danas i dalje gleda konkurenciju s visoka – 34,5 boda ima prednosti nakon treće utrke sezone u odnosu na prvog pratitelja, Župu dubrovačku, koja je na Malačkoj imala odličnog Jurišića. Odnio je pobjedu u grupi 'A', klasi 8 te bio treći u ukupnom poretku. Petrušić je slavio u klasi N1, Seferagić u klasi E1-16, Kmetović u E1-11, dok je Maro Barović bio drugi u klasi A6.

Bodove Dubrovnik Racingu donijeli su na Malačkoj Đivo Franić, Laszlo Szasz i Nikola Radnjić. Potonji je bio najbolji u grupi N i klasi N3, Đivo Franić drugi u grupi N i prvi u klasi N2, a Szasz pobjednik kategorije II i prvi u klasi D20.

Treća je na trećoj utrci bila Velika Nedjelja, koja je zaostala za pobjednikom 15 bodova. Uglavnom, na prva dva mjesta klupskog poretka dva kluba s hrvatskog juga (Ragusa Racing nije nastupila na Malačkoj). Četvrta utrka sezone vozi se u Crnoj Gori idući vikend. Tko će na stazi Kotor - Trojica dugoj 4350 metara biti uspješniji, Dubrovnik Racing ili Župa dubrovačka?

image
Pobjednik grupe A, pobjednik klase, treći ukupno u kategoriji I - Matija Jurišić (Župa dubrovačka)
Tonči Vlašić
image
KLasa N1 - Đivo Franić je preuzeo pokal za drugo mjesto umjesto klupskog kolege Maroja Batine (Dubrovnik Racing), Ivan Petrušić (Župa dubrovačka) prvi, a Luka Smajić (Solin) treći
Tonči Vlašić
image
Klasa N2 - drugi Ivan Punda (Solin), pobjednik Đivo Franić i treći MIlan Tatalović (obojica Dubrovnik Racing)
Tonči Vlašić
image
Pune ruke pokala - Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing)
Tonči Vlašić
image
Deni Kmetović (Župa dubrovačka) s pokalom pobjednika u klasi E1-11
Tonči Vlašić
image
Mato Milković drugi u klasi E1-15, prvi Boris Katić (Rijeka), a treći Janos Muller (Pelješac Racing)
Tonči Vlašić
image
Klasa E1-16 - drugi Cvetko Jaketič (Dubrovnik Racing), prvi Nihad Seferagić (Župa dubrovačka), a treći Stipe Medić (Solin)
Tonči Vlašić
image
Tri najbolja u kategoriji I - Domagoj Pereković (Zanatlija), Dejan Dimitrijević (Velika Gorica) i Matija Jurišić (Župa dubrovačka)
Tonči Vlašić
image
Grupa N - drugi Đivo Franić, prvi Nikola Radnjić (obojica Dubrovnik Racing), a treći Eris Marotti (Opatija Motosport)
Tonči Vlašić
image
Mario Barović (Župa dubrovačka) nakon što je preuzeo pokal za drugo mjesto u klasi A6 zapljeskao je u trenutku kad je službeni spiker proglasio pobjednika, Bornu Vlašića (Sveta Nedjelja)
Tonči Vlašić
image
Slavodobitnik 24. Nagrade Malačka Sveti Dujam - Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing)
Tonči Vlašić
18. travanj 2024 22:34