StoryEditorOCM
AutomobilizamMEDIJSKI POKROVITELJ

Sjećanje na Đuku i Duba. Prvo svi na Brsalje, a zatim na stazu Dubrovnik. Dolaze europski prvaci, stari i novi

Piše Tonči Vlašić
8. listopada 2024. - 22:32

Prijavljeno je 114 vozača za nastup na 24. Nagradi Dubrovnika, međunarodnoj brdskoj utrci. U dodatku imena Nagrade je trag u beskraju, sjećanje na dvojicu zaslužnih članova Dubrovnik Racinga, najtrofejnijeg hrvatskog kluba, Željka Đuratovića i Dubravka Čikora.

Već je 16 godina prošlo bez Đuke, koji je vukao izvan staze, a u ožujku je bilo tri godine bez Duba, heroja ulice, velikana dubrovačkog i hrvatskog automobilizma i sporta.

Slike Đuke i Duba krase između ostalog plakat Nagrade, koja se vozi u nedjelju, 13. listopada. Dubrovačko brdo je zadnja stanica domaćeg prvenstva. Klupski je sve riješeno, i timski. Dubrovnik Racing je novi/stari prvak Hrvatske, a isti tako i DAS Motrio Racing Team iza čijeg imena se kriju članovi trofejnog dubrovačkog kluba.

Što se još zna? Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman) je odavno osigurao naslov prvaka u kategoriji I, te u Grupi 1, kao i Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing) u kategoriji II, te u Grupi C/CN/C3/D/E. Nihad Seferagić (Župa dubrovačka) je prvak u Grupi 3, Boris Katić (Rijeka) u Grupi 4, a Ivan Grozdanić (Rogoznica) u Grupi 6.

Dubrovnik Racing lovi još dva pojedinačna naslova: Tomas Tomcsanyi je lider Grupe 2, a u Grupi 5 je pitanje, Saša Radola ili Milan Tatalović.

Program Nagrade počinje već u petak, 11. listopada. Na Brsaljama će biti izložba automobila, a Dubrovnik Racing će organizirati, kao i lani, nagradnu igru. Potom sve seli na stazu od mosta Dr. Franja Tuđmana prema Osojniku. U subotu, 12. listopada, održavaju se na njoj treninzi, a u nedjelju, 13. listopada, u 10 sati je start prve od dvije vožnje.

Staza Dubrovnik je duga 3345 metara.

Prijavljeno je dosta vozača iz Crne Gore budući je Nagrada Dubrovnika jedna od utrka koja se boduje za njihovo prvenstvo. Zatim, među prijavljenima je Matija Jurišić, 21-godišnji Riječanin, koji je nedavno postao prvak Europe na brdu u kategoriji I (turistički automobili). Jurišić, član Autokluba RI autosport na posudbi u Auto klubu Župa dubrovačka, tek je treći Hrvat kojem je to uspjelo. Prva dvojica su Niko Pulić i Tomislav Muhvić.

Leteći Konavljanin, Niko Pulić, koji je tri puta bio prvak Europe, također je među 114 prijavljenih za dubrovačku utrku.

image

Matija Jurišić (Župa dubrovačka)

Tonči Vlašić/
image

Niko Pulić na 28. Nagradi Stubičkih Toplica u ljeto 2022. godine
 

Tonči Vlašić/
image

23. Međunarodna brdska auto utrka Nagrada Dubrovnik Memorijal ‘Željko Đuratović‘ Trofej ‘Dubravko Čikor‘, koja je održana 2023. godine

Tonči Vlašić/
27. listopad 2024 13:23