StoryEditorOCM
AutomobilizamKRONOMETAR REGIJA JUG

Ragusa Racing osvojila 4. Nagradu grada Zadra, na postolju i vozači Pelješac Racinga, koji bi trebali ove godine organizirat natjecanje, a sad se zna i gdje

Piše Tonči Vlašić
6. svibnja 2024. - 11:29

Auto klub Ragusa Racing odnio je pobjedu na 4. Nagradi grada Zadra u kronometar vožnjama, koja je održana na stazi Sportskog centra Višnjik i koja se boduje za prvenstvo Regije Jug. Slavio je s maksimalnih 60 bodova (u obzir se uzimaju rezultati trojice najuspješnijih članova kluba, a Ragusa Racing je imala trojicu koja su bila najbrža u klasi, svaki je osvojio po 20 bodova). Drugo mjesto zauzeo je domaćin, Auto klubu RTZ, koji je imao 52 boda (dvije pobjede i jedno treće mjesto u klasi, treće mjesto u klasi donosi 12 bodova), dok je treće mjesto u poretku klubova zauzeo Auto klub Trogir s 45 bodova. Pelješac Racing je četvrti (dva druga mjesta po 15 bodova, te jedno četvrto mjesto, koje vrijedi 10 bodova) s 40 bodova.

Na startnoj listi okupilo se 59 vozača iz Regije jug iz 12 klubova.

image

Nagrada grada Zadra

Zvonko Pavic/Cropix
image

Nagrada grada Zadra

Jure Miskovic/Cropix

- Dodatni razlog za zadovoljstvo je činjenica kako je naš Đuro Žmirak u Peugeotu 106 bio treći u ukupnom poretku Nagrade, koju je osvojio vozač Trogira Ante Alduk u Honda Civic 2,0, a drugi je bio član Auto kluba Split Motosport Petar Dajak u Lotusu. Osim Žmirka, koji je bio najbolji u klasi 5, pobjedu u klasi su ostvarila još dva vozača Ragusa Racinga, Dragan Velašević u Citroenu Saxo u klasi 2, te Antun Matušić u Audiju A 1, koji je bio najbrži u klasi 8 – istaknuo je Dragan Serden iz Ragusa Racinga.

Ukupno četiri vozača Ragusa Racinga su bila u TOP 10 ukupnog poretka (peti Luka Blažević, koji je u klasi 5 bio treći, osmi ukupno Dragan Velašević, a deveti Antun Matušić). Nastupili su članovi Pelješac Racinga: u klasi 2 drugi je bio Anto Prnić, a dvanaesti u ukupnom poretku, dok je Marin Grljušić, bio drugi u klasi 3, a u ukupnom, poretku zauzeo je osamnaesto mjesto.

U konkurenciji juniora pobjedu je odnio Duje Prižmić iz Pelješac Racinga, dok je Tomislav Milković iz Ragusa Racinga bio peti. U konkurenciji vozačica Andrea Čutić iz Ragusa Racinga zauzela je treće mjesto, dok je četvrta bila, također članica Ragusa Racinga, Petra Dupčić Škoda.

image

Duje Prižmić i Anto Prnić iz Pelješac Racinga

Tonči Vlašić/

Bit će ukupno četiri natjecanje u sezoni, a posljednji se očekuje na Pelješcu, u Stonu, u organizaciji Auto kluba Pelješac Racing.

Drugo natjecanje u kronometar vožnjama održat će se u Vrsi, pokraj Zadra, a treće u Trogiru. Natjecanje u Ston bi se trebalo održati 10. studenog.

23. svibanj 2024 23:14